Програма "Сексуално здраве и ХИВ"

Програма „Сексуално здраве и ХИВ“ Здравето е неизменна част от благосъстоянието на ЛГБТИ+ общността и затова Фондация Сингъл Степ развива своята Програма „Сексуално Здраве и ХИВ“. Тя цели да подкрепи всички, които имат нужда от помощ и информация, свързани със сексуалното общуване и ХИВ.

Групата на мъжете, които правят секс с мъже (МСМ), включително гей мъжете, са най-силно засегнатата от ХИВ общност в България, както показват данните през последните години.

Здравната програма стартира с услуги по консултиране за превенция и лечение на ХИВ и други сексуално-предавани инфекции (СПИ) като централна инициатива беше първата по рода си у нас кампания за домашни тестове за ХИВ #endHIVbg.

Друга основна дейност на Програмата е консултиране на хора с висок риск от инфектиране с ХИВ, както и ХИВ позитивни лица в цялата страна, които търсят емоционална подкрепа и напътствие как да се справят със системата на здравеопазване, за да започнат лечение.

В тази секция на сайта можеш да намериш подробна информация за ХИВ/СПИН и другите СПИ, къде можеш да се изследваш и какво да предприемеш, ако резултатът е положителен. Тук можеш да прочетеш и актуална информация за нещата, които се случват около лечението и превенцията на ХИВ вируса, както и аудио-визуални продукти, посветени на темата. В бъдеще екипът ни ще разширява обхвата на услугите, които предлагаме, за да увеличаваме техния брой и с цел да достигат до повече хора в цялата страна.

Ако имаш някакви въпроси, можеш да се свържеш с нас на

Домашен тест за ХИВ #endHIVbg


Тестването за ХИВ отново е лесно, дискретно и безплатно - сега дори в домашни условия. Във време, в което всички услуги по превенция на ХИВ страдат, а финансирането е недостатъчно, сме до теб с бърз и удобен тест за ХИВ, който можеш да получиш вкъщи напълно безплатно.

Инициативата ни #endHIVbg за домашно самотестиране ще продължи в следващите месеци, за да отговорим на предизвикателствата на COVID-19, заради който услугите и програмите за борба с ХИВ спряха своята дейност почти напълно.

Групата на мъжете, които правят секс с мъже (МСМ) в България е най-силно засегната от ХИВ, сочат данните от проучвания у нас. Чрез Програма „Сексуално здраве и ХИВ“ на Фондация Сингъл Степ намаляваме щетите върху превенцията и диагностиката, които пандемията нанесе и пречи на хиляди хора да получат достъп до навременно тестване за ХИВ и последващо лечение.