Сексуално здраве

Програма "Сексуално здраве"

Здравето е неизменна част от благосъстоянието на ЛГБТИ общността. Фондация Сингъл Степ развива своята програма „ХИВ и сексуално здраве“ с грижа за общността и всички нейни членове. Тя цели да подкрепи всички, които имат нужда от помощ и информация, свързани със сексуалното общуване и ХИВ. 


В бъдеще екипът ни ще разширява обхвата на услугите, които предлагаме, за да увеличаваме техния брой и с цел да достигат до повече хора в цялата страна. 
Ако имаш някакви въпроси, можеш да се свържеш с нас на

Момчил Баев

Мениджър програма "Сексуално здраве"


Момчил има зад гърба си повече от 8 години опит в областта на здравеопазването като експерт по обществено здравеопазване. Той е активист и практик, включително в сферата на ХИВ/СПИН...

Виж повече

Група за подкрепа на хора, живеещи с ХИВ

Стартираме психотерапевтична група за подкрепа на хора, живеещи с ХИВ. Целта на групата е подпомагане и адаптиране към живот с хронично заболяването каквото е ХИВ и произтичащите от това процеси. Групата ще бъде водена от групов психотерапевт с богат опит в работата с ХИВ – Теодора Милотинова, свързала значителна част от професионалния си път с живота на хората, живеещи с ХИВ у нас. За повече информация прочетете тук. тук.

Инициативата ни #endHIVbg


Групата на мъжете, които правят секс с мъже (МСМ), включително гей мъжете, са най-силно засегнатата от ХИВ общност в България, както показват данните през последните години. Здравната програма стартира с услуги по консултиране за превенция и лечение на ХИВ и други сексуално-предавани инфекции (СПИ) като централна инициатива беше първата по рода си у нас кампания за разпращане на домашни тестове за ХИВ #endHIVbg. ХИВ и СПИН


Друга основна дейност на Програмата е консултиране на хора с висок риск от инфектиране с ХИВ, както и ХИВ позитивни лица в цялата страна, които търсят емоционална подкрепа и напътствие как да се справят със системата на здравеопазване, за да започнат лечение.


В тази секция на сайта можеш да намериш подробна информация за ХИВ/СПИН и другите СПИ, къде можеш да се изследваш и какво да предприемеш, ако резултатът е положителен. Тук можеш да прочетеш и актуална информация за нещата, които се случват около лечението и превенцията на ХИВ вируса, както и аудио-визуални продукти, посветени на темата.