Новини


15.05.2023

Съдии от горни инстанции заобикалят тълкувателното решение относно признаване на пола

Увеличава се съдебната практика, според която се допускат молби за признаване на пола въпреки тълкувателното решение на ВКС от 20-ти февруари. Научете повече за случаите в статията.
12.05.2023

Жива ЛГБТИ+ библиотека за участници от 12 държави се проведе в The Steps

Миналия месец нашият психолог Нели Цветкова проведе петдневно обучение с 45 души от 12 различни държави за това как да оказват подкрепа на младежи от ЛГБТИ+ общността.
26.04.2023

Международният ден на лесбийките (26 април) е повод да отбележим приноса на жените от ЛГБТИ+ общността.

По този повод мрежата за ЛГБТ+ професионалисти, студенти и работодатели mygwork.com обяви резултатите от своето международно проучване.
24.04.2023

VentureOut навърши 4 години

Нашата програма VentureOut навърши 4 години! Програмата ни предлага цялостни, конкретни и практически ресурси както на компании, така и на младите ЛГБТИ хора в България.
19.04.2023

Стъпки за водене на дело за признаване на пола

Една от темите, по които често получаваме запитвания от транс хора, е процесът за юридическо признаване на пола. Адв. Наташа Добрева разказва в подробности какви са стъпките за водене на дело за признаване на пола и как протича то.
10.04.2023

Събитието “ТЯЛО | ПРОСТРАНСТВО | ИДЕНТИЧНОСТ” се проведе в The Steps

На 25 март The Steps и фондация Сингъл Степ бяха домакини на първия по рода си уъркшоп “ТЯЛО | ПРОСТРАНСТВО | ИДЕНТИЧНОСТ”, създаден от сдружение WoMo - Мартина Апостолова и Марион Дърова.