Тестване за ХИВ вкъщи

#endHIVbg

#endHIVbg Тестване за ХИВ вкъщи

След успеха на пилотния ни проект за тестване за ХИВ вкъщи през 2018 година, продължаваме с устойчиви решения за общността ни.

В контекста на нова пандемия от COVID-19, всички услуги по превенция на ХИВ у нас пострадаха значително. Възможностите за конфиденциално тестване, които бяха и без друго силно ограничени, на места не съществуват изобщо.

Най-достъпният, лесен и конфиденциален начин за тестване за ХИВ остава домашният тест, който работи чрез слюнка и открива антитела на вируса. Това позволява всеки желаещ да узнае ХИВ статуса си от комфорта на своя дом, без да се налага да посещава лаборатория или да се вижда със специалист.

Скрийнинговото изследване за заразеност с вируса на СПИН има профилактичен характер. То цели да установи има ли вероятен риск изследваното лице да е носител на вируса. По този начин се създава възможност да узнаеш статуса си и да започнеш съвременно лечение напълно безплатно – първата стъпка към премахването на вируса в България.

Тъй като тестът в никакъв случай не предоставя окончателна диагноза, ако резултатът е положителен, той задължително трябва да бъде потвърден или отхвърлен с кръвен тест.

Тази кампания за бързи домашни тестове ще продължи в следващите 6 до 12 месеца до изчерпване на наличните количества. Самият тест е безплатен и трябва да платиш само транспортните разходи за доставка според тарифата на Спийди.

С натискане на бутона „поръчай“ декларираш, че си се запознал със съдържанието на това информирано съгласие.


Кампанията #endHIVbg приключи


#endHIVbg е инициатива на фондация Сингъл Степ в партньорство с: