Получи подкрепа

Онлайн чат за подкрепа


Можеш да потърсиш подкрепа всеки ден от 20:00 до 23:00 часа вечерта! През останалите часове от деня, можеш да ни оставиш съобщение през формата на чата (в десния долен ъгъл).

Създадохме "Сингъл Степ", за да отговаряме на въпроси, за да осигурим подкрепа и кризисна помощ както за ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) младежи, така и за техните семейства и близки.

Без значение дали имаш конкретен въпрос или просто искаш да си поговориш с някого, ние сме тук, за да те изслушаме и да помогнем.


Очаквайте скоро!

ЛГБТИ центърът на "Сингъл Степ"


Екипът на "Сингъл Степ" работи, за да създаде център, чиято основна цел е да бъде безопасно място, в което ЛГБТИ хората да могат да се срещат, да потърсят подкрепа, да посещават събития или просто да седнат да пият кафе, да почетат книга или да поговорят с друг член на общността.

Освен това, центърът ще осигурява пространство за лично и групово консултиране за младите членове на общността, за техните семейства, приятели и поддръжници.


Правни услуги


Библиотека

Очаквайте скоро!

ХИВ

Вирусът ХИВ и превенцията от него е изключително важна тема за ЛГБТИ общността. По данни на Министерство на здравеопазването през 2016 се запазва тенденцията от последните години броят на новорегистрираните мъже с ХИВ-инфекция да е над пет пъти по-голям от броя на жените. Според пътя на инфектиране, 39% от новите случаи са се инфектирали при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици. 34% са новорегистрираните ХИВ серопозитивни сред младите хора между 20-29 години, а най-засегната е възрастовата група 30-39 г. – 36%.

Екипът на Single Step вярва, че информираността и превенцията са единствените начини за намаляване на броя заразени с ХИВ в България. Бъди информиран и се тествай!Очаквайте скоро!

Групи за взаимопомощ


Твоето сигурно място

Нашият център ще предоставя безопасно място за срещи на групи за взаимопомощ, състоящи се от ЛГБТИ младежи и млади хора от общността, които вече са преминали или преминават през процеса на самоосъзнаване и приемане на собствената си сексуална ориентация / полова идентичност.

Предвиждаме групи за родители на ЛГБ младежи, както и за родители на транс младежи - споделените истории намаляват усещането за уникалност на проблема и за липса на посока.

Основната цел на групите е членовете им (не повече от 15) да се срещат и да обсъждат опита си, да споделят идеи и да осигуряват емоционална подкрепа един на друг. Срещите ще бъдат водени от обучен фасилитатор.


За вас, скъпи родители


Нека говорим открито

Добре, ако четете това, най-вероятно преминавате през някоя от следните ситуации: „Имам чувството, че синът ми може би е гей“, „Току-що научих, че дъщеря ми е лесбийка“, „Член от семейството току-що ми каза, че дъщеря ми наистина вярва, че е момче, родено в тялото на момиче“.

Страх, объркване, (дори) шок – това са само част от първоначалните емоции, които може да почувствате. Някои родители разказват за гняв и разочарование. Това е напълно разбираемо – нормално е да се чувствате извън равновесие, когато социалните очаквания, които сте проектирали към живота на детето ви, по някакъв начин тръгнат в различна посока...