Психологическа подкрепа

Създадохме пространство, в което ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс) младежи, техните семейства и близки да намерят отговори на въпросите си, да се почувстват подкрепени, изслушани и разбрани, да разберат, че не са сами.

Можеш да се свържеш с наш доброволец на онлайн чата за подкрепа (всяка вечер от 20 до 23 ч.), а ако имаш въпрос, можеш да ни оставиш съобщение чрез формуляра в десния долен ъгъл или да ни пишеш на . Предоставяме психологична подкрепа в 10 града в страната с помощта на нашата мрежа от психолози. Разширихме обхвата на подкрепата като стартирахме групи за взаимопомощ за младежи, както и към родители на ЛГБТИ младежи.

Анна Жукивская предлага и супервизии и обучения/семинари за психолози/терапевти на теми, свързани с клиенти с различна сексуалност и/или полова идентичност (ЛГБТ+ клиенти).

Услуги в подкрепа на практикуващите психолози/терапевти

Анна Жукивская

Психолог и координатор "Психологическа подкрепа"


Анна е професионалист, който работи с тийнейджъри и техните семейства вече 15 години по разнообразни теми и в различен контекст. След като завършва университета „Ричмънд“ в Лондон със специалност Психология, тя започва работа...

Виж повече

Онлайн чат за подкрепа


Можеш да потърсиш подкрепа всеки ден от 20:00 до 23:00 часа вечерта! През останалите часове от деня, можеш да ни оставиш съобщение през формата на чата (в десния долен ъгъл).

Създадохме „Сингъл Степ“, за да отговаряме на въпроси, за да осигурим подкрепа и кризисна помощ както за ЛГБТИ младежи, така и за техните семейства и близки. Без значение дали имаш конкретен въпрос или просто искаш да си поговориш с някого, ние сме тук, за да те изслушаме и да помогнем.


Мрежа от психолози в страната


"Сингъл Степ" работи активно с 10 психолога от 10 различни града в България: София, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Русе, Плевен, Велико Търново, Кърджали, Варна и Бургас. Те бяха обучени в спецификите на консултирането на ЛГБТИ хора с помощта на нашия психолог супервайзър Анна Жукивская.

Разширяваме нашата мрежа от професионалисти в цяла България, за да може потребителите на нашите услуги за подкрепа като онлайн чата, които имат нужда от индивидуални консултации, но нямат възможност да пътуват до София, да се свържат с най-близкия психолог в мрежата ни. Можете да откриете контактите им на картата или да ни пишете, ако имате нужда от повече информация.Групи за взаимопомощ


Твоето сигурно място

От 2018 година стартирахме групи за подкрепа за ЛГБТИ младежи, които преминават през процесите на самоосъзнаване и приемане на собствената си сексуална ориентация и полова идентичност, разкриване пред близки и приятели и изграждане на щастлив и спокоен живот. Групата е безопасно пространство за споделяне на опит, емоционална подкрепа и свързване с други ЛГБТ младежи. 

В момента са активни няколко крупи за подкрепа - повечето са на живо в София, като от 2020 г. стартира и група, която се провежда онлайн и е достъпна за всички извън София. Срещите са водени от психолози с опит в работата с групи и с ЛГБТ хора и се провеждат 2 пъти в месеца. При интерес попълни заявка за участие и ще се свържем с теб, за да обсъдим коя е най-подходящата група за теб. Включването става след проведена индивидуална консултация.

От 2019 г. съществува и група за родители на ЛГБТИ младежи, тъй като знаем, че споделените истории намаляват усещането за изолираност и разширяват стратегиите за справяне с настоящата ситуация. Групата се събира веднъж месечно в София и се води от майка на гей човек.