Получи подкрепа

Очаквайте скоро!

Телефонна линия, чат, консултaция на място


Нашата цел

Създадохме "Сингъл Степ", за да отговаряме на въпроси, за да осигурим подкрепа и кризисна помощ както за ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) младежи, така и за техните семейства и близки.

Без значение дали имаш конкретен въпрос или просто искаш да си поговориш с някого, ние ще сме тук, за да те изслушаме и да помогнем.


Очаквайте скоро!

ЛГБТИ центърът на "Сингъл Степ"


Екипът на "Сингъл Степ" работи, за да създаде център, чиято основна цел е да бъде безопасно място, в което ЛГБТИ хората да могат да се срещат, да потърсят подкрепа, да посещават събития или просто да седнат да пият кафе, да почетат книга или да поговорят с друг член на общността.

Освен това, центърът ще осигурява пространство за лично и групово консултиране за младите членове на общността, за техните семейства, приятели и поддръжници.


Правни услуги


Библиотека

Очаквайте скоро!

ХИВ

Вирусът ХИВ и превенцията от него е изключително важна тема за ЛГБТИ общността. По данни на Министерство на здравеопазването през 2016 се запазва тенденцията от последните години броят на новорегистрираните мъже с ХИВ-инфекция да е над пет пъти по-голям от броя на жените. Според пътя на инфектиране, 39% от новите случаи са се инфектирали при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици. 34% са новорегистрираните ХИВ серопозитивни сред младите хора между 20-29 години, а най-засегната е възрастовата група 30-39 г. – 36%.

Екипът на Single Step вярва, че информираността и превенцията са единствените начини за намаляване на броя заразени с ХИВ в България. Бъди информиран и се тествай!Очаквайте скоро!

Групи за взаимопомощ


Твоето сигурно място

Нашият център ще предоставя безопасно място за срещи на групи за взаимопомощ, състоящи се от ЛГБТИ младежи и млади хора от общността, които вече са преминали или преминават през процеса на самоосъзнаване и приемане на собствената си сексуална ориентация / полова идентичност.

Предвиждаме групи за родители на ЛГБ младежи, както и за родители на транс младежи - споделените истории намаляват усещането за уникалност на проблема и за липса на посока.

Основната цел на групите е членовете им (не повече от 15) да се срещат и да обсъждат опита си, да споделят идеи и да осигуряват емоционална подкрепа един на друг. Срещите ще бъдат водени от обучен фасилитатор.


За вас, скъпи родители


Нека говорим открито

Добре, ако четете това, най-вероятно преминавате през някоя от следните ситуации: „Имам чувството, че синът ми може би е гей“, „Току-що научих, че дъщеря ми е лесбийка“, „Член от семейството току-що ми каза, че дъщеря ми наистина вярва, че е момче, родено в тялото на момиче“.

Страх, объркване, (дори) шок – това са само част от първоначалните емоции, които може да почувствате. Някои родители разказват за гняв и разочарование. Това е напълно разбираемо – нормално е да се чувствате извън равновесие, когато социалните очаквания, които сте проектирали към живота на детето ви, по някакъв начин тръгнат в различна посока...