Психологическа подкрепа

Създадохме пространство, в което ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс) младежи, техните семейства и близки да намерят отговори на въпросите си, да се почувстват подкрепени, изслушани и разбрани, да разберат, че не са сами.

Можеш да се свържеш с наш доброволец на онлайн чата за подкрепа (всяка вечер от 20 до 23 ч.), а ако имаш въпрос, звънни и на телефонната ни линия (ежедневно). Предоставяме психологична подкрепа в 10 града в страната с помощта на нашата мрежа от психолози. Разширихме обхвата на подкрепата като стартирахме групи за взаимопомощ за младежи, както и към родители на ЛГБТИ младежи.

Анна Жукивская предлага и супервизии и обучения/семинари за психолози/терапевти на теми, свързани с клиенти с различна сексуалност и/или полова идентичност (ЛГБТ+ клиенти).

Услуги в подкрепа на практикуващите психолози/терапевти

Анна Жукивская

Психолог и координатор "Психологическа подкрепа"


Анна е професионалист, който работи с тийнейджъри и техните семейства вече 15 години по разнообразни теми и в различен контекст. След като завършва университета „Ричмънд“ в Лондон със специалност Психология, тя започва работа...

Виж повече

Онлайн чат за подкрепа


Можеш да потърсиш подкрепа всеки ден от 20:00 до 23:00 часа вечерта! През останалите часове от деня, можеш да ни оставиш съобщение през формата на чата (в десния долен ъгъл).

Създадохме „Сингъл Степ“, за да отговаряме на въпроси, за да осигурим подкрепа и кризисна помощ както за ЛГБТИ младежи, така и за техните семейства и близки. Без значение дали имаш конкретен въпрос или просто искаш да си поговориш с някого, ние сме тук, за да те изслушаме и да помогнем.


Телефонна линия за подкрепа

Ако предпочиташ да поговориш по телефона, вместо да пишеш, предлагаме и телефонната линия за подкрепа. Свържи се с нас на 02 42 62 303 или 0882 82 79 03, всеки работен ден от 10:00 до 17:00 часа, напълно анонимно и конфиденциално.

Без значение дали си млад ЛГБТИ човек или родител, ние сме на линия, за да те изслушаме, да те подкрепим или да помогнем с информация или съвет.


Мрежа от психолози в страната


"Сингъл Степ" работи активно с 10 психолога от 10 различни града в България: София, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Русе, Плевен, Велико Търново, Кърджали, Варна и Бургас. Те бяха обучени в спецификите на консултирането на ЛГБТИ хора с помощта на нашия психолог супервайзър Анна Жукивская.

Разширяваме нашата мрежа от професионалисти в цяла България, за да може потребителите на нашите услуги за подкрепа (онлайн чата и телефонната линия), които имат нужда от индивидуални консултации, но нямат възможност да пътуват до София, да се свържат с най-близкия психолог в мрежата ни. Можете да откриете контактите им на картата или да ни пишете, ако имате нужда от повече информация.Групи за взаимопомощ


Твоето сигурно място

През месец април 2018 стартирахме групи за взаимопомощ за ЛГБТИ младежи (отначало в София), които вече са преминали или преминават през процеса на самоосъзнаване и приемане на собствената си сексуална ориентация / полова идентичност. Предвиждаме и групи за родители на ЛГБТИ младежи - споделените истории намаляват усещането за изолираност и разширяват стратегиите за справяне с настоящата ситуация.

Основната цел на групите е членовете им (не повече от 8) да се срещат в регламентирано време и да обсъждат опита си, да споделят идеи и да осигуряват емоционална подкрепа един на друг. Срещите са водени от обучен фасилитатор.

В момента групата се води онлайн с оглед на извънредната ситуация в страната. Всеки, който не е от столицата също може да се включи!