Ето го и нашия подарък с много обич от всички нас в Сингъл Степ по повод месеца на Прайд: изпълнението на Ния Петрова и Явор на песента True Colors на невероятната Cyndi Lauper. Да покажем истинските си цветове на човечност, доброта, разбиране и приемане, за да живеем щастлив и достоен живот, такива, каквито сме. За да празнуваме заедно, използвайте ФБ рамката ни True Colors. Обичаме ви, приятели!

През 2019 година European Union Agency for Fundamental Rights /Агенция на Европейския съюз за основните права/ проведе общоевропейско ЛГБТИ проучване. От България участваха над 1800 души, а от всички държави близо 140 000. Фондация "Сингъл Степ" бе една от организациите, които популяризираха проучването в България. Благодарим за споделените истории.
С огромно вълнение искаме да ви споделим, че по време на първата ЛГБТ работилница за млади артисти - CampOUT се зароди една прекрасна песен, която на 15-ти май (петък) от 18:00 часа ще получи своята видеопремиера. За режисурата и видео обработката се погрижи Петър Ангелов, който също бе част от CampOUT. Във видеото се включват голяма част от останалите участници, което ни прави още по-горди, защото успяхме да създадем нещо повече - приятелства.
На 6-ти март фондация „Сингъл Степ“ и фондация “Ресурсен център Билитис” представихме доклада “Нагласи към ЛГБТИ учениците в българските училища”, който е изготвен въз основа на национално проучване, проведено за учебната 2017/2018. Видеото представлява визуализацяи на обобщените данни от доклада.
Видео обръщението на Иван Димов за 3-тата годишна конференция за общност „Америка за България“ „Everyday Heroes“ - 30.01.2019.
С инициативата ни #endHIVbg продължаваме мисията ни да предлагаме цялостни, конкретни услуги за нашата общност, не на кампанийна основа, а в търсене на устойчиви решения за проблемите на общността ни.
“Бъди себе си” се роди като малък, личен проект с цел да вдъхнови младите хора навсякъде по света да останат верни на себе си. Създаден от “Сингъл Степ” с щедрата, про боно подкрепа на група международни професионалисти, компании и партньори, видеото е артистичен израз на смелостта, свободата да се изразяваш и създаваш общност.
Посвещаваме това видео на всички ЛГБТИ младежи, които са подложени на тормоз. "Сингъл Степ" предоставя онлайн чат, на който ще намерите разбиране и подкрепа. Не сте сами.
Иван Димов стартира събирането на първите дарения за фондацията чрез кампанията си 12 маратона за 12 дни. Създадохме видео за неговите усилия и успехи.
По повод National Coming Out Day, ви представяме Тони, транс мъж, чиято история за дългия път на разкриването дълбоко ни докосна и развълнува. Благодарим на Тони за смелостта и откровеността му!
Това е нашето видеообръщение по темата за дискриминацията, в което споделяме своето мнение - чуйте ни! Видеото е създадено във връзка с шестото издание на #VoiceIt.
Огромно признание за нас и за инициативата ни #endHIVbg от World Health Organization (WHO) по повод Световния ден за борба срещу ХИВ / СПИН. България е една от малкото държави в света, която не предлага възможност за домашно тестване за ХИВ, проблем върху който ние активно работим.