fbpx

Сингъл Степ в “Voice It” 2018

Интервю за #endHIVbg по Bulgaria on Air
31.10.2018
Иван Димов в 120 минути по БТВ
23.11.2018

Voice It 2018: Решаваме с децата

Тази година Сингъл Степ участва за първи път на ежегодното издание на форума "Voice It 2018: Решаваме с децата", където дискутирахме заедно с ученици и тийнейджъри теми, които ги вълнуват. Темата на форума тази година, която беше избрана от децата от Младежка мрежа „Мегафон“, е сексуалното здравно образование – какво представлява, как изглежда в България, какво е необходимо да се промени.

Освен в избора на тема, децата взеха дейно участие и в цялостната организация на форума. Те бяха участници и модератори в панелите на събитието, влязоха в ролята на водещи и представиха себе си и своите дейности.

Voice It създава пространство за среща между ключови засегнати страни по проблемите на децата и техните права: около сто деца в юношеска възраст с интерес към темите и форматите на събитието, специалисти от различни организации, работещи за и с деца, и държавни институции. Събитието се стреми да въвлече тези групи в продуктивен диалог за бъдещето на политиките, дейностите и практиките, насочени към децата и техните права.

С нашия щанд, ние представихме цялостната дейност на Сингъл Степ, със специален фокус върху сексуалното здраве и дейностите ни по превенция на ХИВ/СПИН и полово предавани инфекции.