GenerationArt: Вилиан Гешев

Биляна Славейкова е третият гост-лектор в Digital Indie lab
09.04.2021
ХИВ-позитивни лица и COVID-19 – рискове и ваксинация
23.04.2021

Представяме ви Вилиян: Актьор

Вилиян Гешев е български актьор и танцьор. Завършва „Актьорство за драматичен театър“ през 2021г. в класа на проф. д-р Ивайло Христов.

През последните години се занимава активно с танцово кино. Автор е на танцовите миниатюри „Don´t Cry Over Spilt Milk” и “PECADO”, както и на предстоящия късометражен танцов филм „in-between”. През 2021 се състоя премиерата на първия му късометражен документален филм „Ая от А до Я“.

Като актьор играе на сцената на различни столични театри, сред които Сатиричен театър “Алеко Константинов“, Младежки театър „Николай Бинев“, ТР СФУМАТО, Театър „НАТФИЗ“ и новооткритото театрално пространство YALTA ART ROOM.

През 2020 година той бе част от артистичната ЛГБТ работилница CampOut 2020, която е организрана от фондация Сингъл Степ и се проведе в нашето общностно пространство The Steps.

Повече за него може да откриете тук

Фотография: Златина Точкова, Йоан Гълъбов, Евгени Кирилов


Вилиян е шестнадесетият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.