GenerationArt: Весела Ненкова

Сираци отнети от приемен трансджендър родител в Русия
05.03.2021
Столична Община отказа да издаде удостоверение за фактическо съжителство на две жени
08.03.2021

Представяме ви Весела Ненкова: Художник

Весела Ненкова е едно от новите лица на графиката в България.

Завършила своето образование в Националната Художествена Академия, Весела Ненкова е артист, който набира все по-голяма популарност в арт средите в България. За своето изкуства тя споделя, че се вдъхновява от емоциите,хората, музиката и най-вече от свободата, който има, за да се изразява.

Участвала е в над 10 изложби, като си е партнирала с Colour Monk, Bored Shorts , BEFSA и много други.

Повече за нея и изкуството й може да откриете тук.


Весела е петнадесетият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.