fbpx

Проучване за транс и небинарните хора и опита им с пазара на труда в България

GenerationArt: Силвия Маринова
20.04.2022
GenerationArt: Африка Бенедикшън
28.04.2022

Фондация Сингъл Степ ще стартира набирането на данни за опита на транс и небинарните хора в България с пазара на труда и достъпа до здравеопазване и как това влияе на качеството им на живот. Проучването, което ние ще проведем, е разделено на две основни направления - за работодатели и за транс и небинарни хора като служители или кандидат служители.

Основните посоки, в които сме разработили пруочването е какво качеството на живот на транс и небинарните хора в България и какъв е опитът им с намиране на работа, с работодатели, с работна атмосфера, колеги и т.н. С получените данни, които ще обобщим в доклад с препоръки не само към работодатели, но и към заинтересовани институции, синдикати и т.н., ще създадем набор от застъпнически дейности по тази изключително важна за ЛГБТИ общността в България тема. Проучването е част от консорциумния проекта Co-Act, чиято цел е да провежда проучвания по метода Citizen Social Science - гражданска социална наука. Този метод се базира на активно проучване, ко-проектирано или директно ръководено от граждански групи, които споделят общ социален проблем.

До момента в страната ни подобни данни не са събирани и участието на максимален брой респонденти ще е от огромно значение. Въпросникът ще е онлайн, анонимен и конфиденциален. Ще сме изключително благодарни на общността за всяко споделяне на новината за проучването ни, за да съберем максимален брой отговорили.

Проучването ще бъде официално пуснато в началото на месец май 2022, а резултатите ще бъдат представени най-късно през юли 2022.

Следете ни за допълнителна информация и новини по темата!