Инициативата “Отбор с мечта”

Моята история: Иван, 17
10.05.2018
Бъди себе си
31.05.2018

Ние сме част от "Отбор с мечта"

На 16 юни 2018 г. в парк „Възраждане“ в София се проведе първото по рода си събитие – „Отбор с мечта“, под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и като част от инициативите за „София – европейска столица на спорта 2018“. Организаторите са три добре познати личности в спорта в България – ултрамаратонецът Краси Георгиев, двукратният световен шампион по паркур/ фрийрън Делян „Дидо“ Димитров, и основателят на фондация Сингъл Степ, маратонецът и кросфит атлет Иван Димов.

Заедно те виждат нуждата да създадат инициатива, която да събере благотворително средства и да популяризира социални каузи чрез спортни предизвикателства и състезания, в широко партньорство с общината, бизнеса, спортната общност и всички граждани. Трима спортисти с различен профил, се обединяват, за да допринесат към три организации, които са бенефициенти на събитието – Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, фондация Single Step, работеща за подкрепа на ЛГБТИ младежи и техните семейства и фондация BEST, която организира клубове за дебати и ораторство на английски език в гимназии в цяла България. Събраните средства бяха разделени поравно между трите организации.

„Отбор с мечта“ се проведе в рамките на целия ден на 16 юни, започвайки преди изгрев слънце. Както бе обявено на старта на инициативата, Краси успя да избяга 50 км, а Иван направи 5000 лицеви опори.

Следобедът, въпреки проливния дъжд се проведе вторият републикански турнир по паркур/ фрийрън за купата на TELUS International Europe. За финал на събитието бяха наградени победителите от турнира.

“Посвещаваме втория национален турнир по паркур/ фрийрън в памет на моя най-добър приятел Антони “Шорти” Лютов, който почина от рак миналата година. Ние не забравяме своите и семейството ни става още по-голямо с помощта на Краси и Иван”, сподели Делян „Дидо“ Димитров.

Краси Георгиев от своя страна сподели, че “предизвикателствата са начин на живот за мен и съм изключително радостен, че намерих сродни души и приятели. С това събитие, тримата искаме да предизвикаме всички да бъдем заедно по-добри със спорта”.

“Често чувам “тук е така”, като че ли това би трябвало да ни примири с реалността. С Дидо и Краси се предизвикваме постоянно и то не само в спорта. Това събитие ще покаже, че когато не се делим, сме много по-силни”, допълни Иван Димов.