fbpx

GenerationArt: Таня Илиева

Стартира проучването за качество на живот на транс и небинарни хора в България
09.05.2022
Мартина Апостолова – първият ментор в CampOUT 2022
15.05.2022

Представяме ви Таня Илиева: Влогър

Въпреки че мрази да говори за себе си, Таня се определя като “влогър, тонрежисьор по професия, нещо като активист (поне така казват някои хора) и не на последно място – човек, вярващ в по-светлото бъдеще и равенството!”

Тя е queer момиче, което смело застава пред камерата и отговаря на всички от ЛГБТ общността (и не само). За началото на своята YouТube пътека и защо реши да се захване именно с ЛГБТИ каузите, тя споделя:

“На първо място е фактът, че съм част от това ЛГБТИ общество – аз съм Б буквата в него. Смятам, че когато искаш нещо, е важно да се бориш за постигането му, та затова реших да започна да участвам в подобни каузи с идеи, близки и/или припокриващи се с моите. Така стана факт и каналът ми в YouTube, който първоначално стартирахме с моята партньорка. В момента се поддържа главно от мен и 90 процента от контента му е с ЛГБТИ тематик”

Нейните видеа са на теми, които доста често са или табу, или са предизвикателство за хората. На въпроса “”Защо го прави?”, тя отговори така:

Да заявиш вижданията си винаги има както позитиви, така е доооста негативи! Винаги ще се намират хора, които да те учат как да живееш. Но научиш ли се да се съсредоточаваш повече върху хубавата част, почваш да виждаш, че всяка еднa усмивка, всяка една прегръдка и всяко едно „благодаря“ идващо от хората, на които си помогнал, са повече от безценни!

Повече от нейните видеа може да гледате в официалния й YouTube канал


Таня е тридесет и четвъртият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.