fbpx

Проектът „С.У.П.Е.Р.“ – част от големите победители в първото издание на Digital Indie Lab

Здравна консултация за транс хора
30.10.2021
Кристиян Върбановски е следващият победител от първото издание на Digital Indie Lab
03.11.2021

Диляна Стоянова, Станислав Петров и Симеон Александър са следващите финалисти в първата Digital Indie Lab, които спечелиха стипендия от 1000 лева за реализирането на своя проект - „С.У.П.Е.Р.“

За своя проект те споделят:

"Абревиатурата на проекта „С.У.П.Е.Р.“ се състои от първите букви на най-често срещаните видове дискриминация в България: сексуалност, „увреждане“ (за предпочитане е „хора с различни възможности“), пол, етнос, религия.

Това е шоу със състезателен характер, в което шестима участници ще преминат през различни двубои на дискриминационна тематика, докато един не спечели паричната награда от 1000 лева. Средствата са предназначени за кауза, избрана от победителя или за човек в нужда, организация за защита правата на човека и др.

Започнахме от една малка идея за подкаст с антидискриминационен характер, в който да селектираме наистина важната информация, и стигнахме до изграждането на визуализирано предаване в пет части, в което самите участници да достигнат до нея."

Проектът С.У.П.Е.Р ни впечатли, защото обръща внимание на обществени проблеми, които младите в България трябва да осъзнаят и комуникират.

Ако искаш и ти да бъдеш на тяхно място, включи се във второто издание на Digital Inide Lab и спечели 2000 лв. Прочети повече тук

 
 

Digital Indie Lab e акселератор за млади, будни и мотивирани хора с опит в създаването на дигитално съдържание в каквато и да е форма. Акселераторът включва уъркшопи, индивидуални и групови работни срещи, упражнения с менторите - Гена Трайкова, Мария Атанасова, Борал Шен, Николай Йорданов и още много други гост-лектори в продължение на пет дни. Digital Indie Lab е подкрепена от Google.org Impact Challenge on Safety.