fbpx

Екипът на Сингъл Степ за хомофобските прояви в Пловдив

GenerationArt: Виктор Антонов
24.09.2020
Моята история: Тони, транс мъж (Видео)
11.10.2020

Екипът на Сингъл Степ за хомофобските прояви в Пловдив

На 27.09.2020 в Пловдив, в обществен парк, група тийнейджъри, които са се организирали онлайн от дни, са тормозили физически представители на ЛГБТ общността. Замеряли са ги с яйца, отправяли са провокации и заплахи, докато на място не е пристигнала полиция.

За съжаление подобна организирана проява на агресия не ни изненадва, а само показва защо е толкова важно да се говори за омразата, екстремизма и радикализацията срещу различните, особено в училище. В снимките и видеата, които се разпространяват в социалните мрежи, се виждат буквално деца, които вероятно дори не разбират кого и защо мразят.

Категорично осъждаме всеки подобен акт и ще продължаваме да работим за образоването на младите хора на теми като език на омразата и тормоза в училище.

Всеки човек от нашата общност, който е бил обект на физическо или психическо насилие по време на тези събития (и не само), може да потърси психологическа подкрепа на нашия онлайн чат, който работи всеки ден от 20:00 до 23:00 часа. Напълно анонимно и безплатно. Вече успяхме да окажем подкрепа на хората, които се свързаха с нас по повода. Насреща сме!