fbpx

Step Forward MURAL ART OPEN CALL

GenerationArt: Християна Йорданова
12.06.2021
Обучението на тема “Професионални критерии и насоки за подкрепа на младежи с различна сексуална ориентация и полова идентичност” – Бургас
26.06.2021

MURAL ART OPEN CALL | гр. София | 45 кв.м. фасадa

ТЕМА: #freedomtobeyourself

Краен срок за кандидатстване: 21 юли 2021 г.


Step Forward e инициатива за безвъзмездна подкрепа на съвременен градски артист, който да разгърне художествената си визия на тема #freedomtobeyourself, организиранa съвместно от Visionary, Single Step и Spark & Riot. Целта е създаване на стенопис, част от общностното мултифункционално пространство The Steps, разположен на стена от вътрешния му двор на ул. Братя Миладинови 12, София.

The Steps е социалното предприятие на фондация Single Step, чиято мисия е да подпомага, мотивира и овластява млади ЛГБТИ хора в България.

КАНДИДАТСТВАЙ:

Формуляр за кандидатсване

Правила

Изтегли стена

ИЗБРАНИЯТ АРТИСТ РАЗПОЛАГА С:

-хонорар – 5 000 лв. брутно възнаграждение с авторски договор;

-осигурена ножична вишка;

-осигурени материали – екстериорна боя и спрейове по предварително зададен цветови код;

-осигурени консумативи;

-настаняване и пътни до София и обратно (Само за артисти, които не живеят постоянно в София.)

-професионално фото и видео заснемане;

-публичност и медийно отразяване на проекта на локално и международно нива.

СТЕНОПИС | НАСОКИ

Концепция и скица/дизайн, отговарящи на зададената тема #freedomtobeyourself; Висококачествено и професионално изпълнение на стенописа; Положително, вдъхновяващо и цветно художествено предложение; Без присъствие на елементи с политически, сексуални, расистки и хомофобски позиции или влияния.

КАНДИДАТУРА | НАСОКИ

Изпрати през онлайн формуляра своята скица и/или mock-up/digital design заедно с разписана концепция на тема #freedomtobeyourself с дължина до 300 думи.

Линк към портфолио (например instagram, behance) или личен уебсайт с видими реализирани актуални проекти.

Контакти – име и/или художествен псевдоним, имейл, телефонен номер;

(!) Скица и/или mock-up design в JPEG формат, 300 dpi.

(!) Приложи всички файлове в wetrasfer link.

СРОКОВЕ

Краен срок за подаване на кандидатури през онлайн формуляр: 21 юли 2021 г. Журиране: 22-27 юли Свързване с одобрения кандидат и публично обявяване: 28-30 юли Заявка на материали: 2-6 август Изпълнение на проекта: 20-31 август

ЖУРИ

Arsek x Erase (BG) Hombre (DE) Visionary Single Step Spark & Riot

ОРГАНИЗАТОРИ

Visionary е платформа за визуални изкуства. Основен фокус е авторският поглед на отделния артист и предоставяне свобода на разгръщане на личната визия. Поле на изява за Фондацията е градската среда, нейното облагородяване и преобразяване в пространство за изкуство и култура.

Мисията на фондация Single Step е да подпомога, мотивира и овластява младежи от ЛГБТИ общността, техните родители, приятели и съмишленици, в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност. Single Step е собственик на общностното мултифункционално пространство The Steps, намиращо се на ул. Братя Миладинови 12, София.

Spark & Riot e американска продуцентска къща, създадена и управлявана от жени, с творчески европейски заряд. Целенасочена политика на компанията е да подпомага местни неправителствени организации, работещи за социални каузи.

--

Този проект е финансиран от Spark & Riot и иницииран от Single Step в партньорство с Visionary.