fbpx

GenerationArt: Слава Дойчева

Здравко със своя проект “На площадката” спечели третата стипендия по време на Digital Indie Lab 2.02
19.02.2022
GenerationArt: Севда Семер
11.03.2022

Представяме ви Слава Дойчева: Режисьор

Познаваме Слава Дойчева като малкото момиче от филма на Иван Черкелов и Васил Живков "Обърната елха". През 2006 г. тя влиза в образа на бременната тийнейджърка Раша, докато още е непрофесионален актьор, а днес вече върви смело в киното. Завършила режисура в Лондон, Слава освен че прави собствени проекти, организира и редица събития, свързани с кино прожекции като неин филм е прожектиран в Блок Кино, а от две години и е сред организаторите на Sofia Pride Film Fest.

Влюбва се в киното още като попада на снимките на "Обърната елха". Всичко става случайно, но още от първия момент усеща нещо магическо, съкровено… И до сега продължава да се опитва да улови тази магия. Слава Дойчева бе и асистент на Ралица Петрова във филма "Безбог“. Тя предпочита да живее и работи в България и така след приключване на образованието си в Лондон, отново е тук.

"На първо място съм режисьор, разказвач на истории. А моите истории са тук. Героите ми са тук, както и сърцето ми. Дори когато снимах в Лондон по време на обучението си, героите ми бяха българи, емигранти…Мога да говоря най-добре за това, което познавам най-добре."


Слава Дойчева е двадесет и петият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.