fbpx

GenerationArt: Силвия Маринова

GenerationArt: Филип Гюров
18.04.2022
Проучване за транс и небинарните хора и опита им с пазара на труда в България
26.04.2022

Представяме ви Силвия Маринова: Фотограф

Силвия Маринова е мултимедиен продуцент и страстен фотограф. Роден в София, България, учи Мултимедийно производство в Университета за приложни науки в Кил, Северна Германия.

За ролята на фотография в живта си тя споделя:

“Моята фотография ме спаси. Вярвам, че една-единствена картина може да промени много животи, затова обичам да виждам работата си като ангажиран социален дълг да дам глас и да нарисувам нова визия на онези, които са забравени, отхвърлени и нямат влияние върху общите процеси на вземане на социални решения . Страстта ми е да наблюдавам заобикалящия свят през обектива на съпричастност и да се боря със страха от неизвестното, да разрушавам бариери и модели, да разказвам микро истории за макро аудитория, използвайки многопластови мултимедийни презентации.”

Винаги се опитвам да помня, че предметите на моята работа не са обекти, а действителни човешки същества, с техните чувства и страхове и обичам да се отнасям към тях с уважение и благодат. Има ли срок на годност на родителската любов? И когато се установи, че детето има различна сексуална ориентация?”

В фотосерията Queer Light Силвия Маринова изследва процеса на разсриване на 9 момичета и момчета от ЛГБТ общността в България.

Кои са най-големите препятствия и страхове по този дълъг път? С какви емоции и чувства е свързано? Има ли подкрепа в излизането на бял свят или това винаги е самотно начинание? Как се променя животът след излет?


Силвия е тридесетият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.