fbpx

Започва набирането на нови доброволци

Европейската комисия издаде документ за борба с ХИВ/СПИН, хепатити и туберкулоза
06.08.2018
Моята история: Оран Роуч (Видео)
22.08.2018

Търсим нови доброволци за онлайн чата и телефонната ни линия

През октомври 2017 стартирахме нашия онлайн чат за подкрепа с екип от 12 доброволци, които обучихме и благодарение на чиято отдаденост чатът работи оттогава всяка вечер. Чрез техните усилия подкрепата ни достигна до над 65 населени места из цялата страна, а няколко месеца по-късно успяхме да стартираме и безплатна телефонна линия за подкрепа. Така помагаме на стотици ЛГБТИ младежи и техните родители, когато се сблъскват със стигма, изолация или просто имат нужда от повече информация и да поговорят с някой, който е готов да ги изслуша.

Какво представляват нашите услуги?

Целта на нашите услуги е да предоставят емоционална подкрепа в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на различната сексуална ориентация и полова идентичност. Подкрепата е насочена към младежи, техните семейства и близки, които преживяват кризисен период, подложени са на дискриминация, тормоз, изолация или поради изброените фактори стигат до тежки психологични състояния. Услугите са безплатни, анонимни и достъпни от цялата страна. Чатът работи всяка вечер от 20:00 до 23:00 ч., а телефонната линия всяка сряда от 17:00 до 20:00 ч.

С наближаването на края на ваканционния период търсим нови желаещи, които да допълнят екипа от доброволци, които работят за услугите за подкрепа.

Кого търсим?

Млади професионалисти с подходящо образование, както и студенти по психология, социални дейности и всички, свързани с подкрепящите професии програми.

За нас е много важен личният опит на хора от ЛГБТИ общността и затова, ако сте част от общността с готовност да помагате на други хора, силно ви окуражаваме да кандидатствате като доброволци при нас!

Какви качества и умения очакваме?

Отлични комуникативни умения

Способност за предоставяне на ефективна емоционална подкрепа

Демонстриране на инициатива

Способност за справяне с трудни и емоционално натоварващи контакти през телефонната линия / онлайн чата

Способност да се отнася към ЛГБТИ младежи нестереотипно и емпатично

Пунктуалност, внимание към детайла и отлично управление на времето

Условия

Всички доброволци ще преминат през безплатно специализирано обучение.

Анна Жукивская е нашият психолог супервайзор, който ще отговаря за обучението, наставляването и директната работа с екипа от доброволци. Обучението е предвидено за месец септември 2018.

Крайният срок за кандидатстване е 25 август 2018.

За контакти:

Анна Жукивская, психолог:

Николета Габровска, изпълнителен директор: