fbpx

GenerationArt: Пламен Кънев

Бъди част от CampOUT 2022
29.04.2022
GenerationArt: Лиана Георги
02.05.2022

Представяме ви Пламен Кънев: Актьор

Пламен Кънев е едно от младите разпознаваеми лица в кукления театър. Завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорство за куклен театър“ при проф. Боньо Лунгов , той вече е бил час от десетки представления, като е обиколил над 10 страни, в които е представил своето изкуство.

Само на 26 години, той има зад гърба си номинация и награда “Сивина”, за най-добро представление и дебют за годината.

От 4 години е част от актьорския състав на Държавния куклен театър, като през 2021 година Пламен бе участник в проект, чиято цел е създаването на Дигитален каталог на куклите, което според него ще направи кукленото изкуство далеч по-достъпно.

През 2021 година Пламен бе част от втората артистична работилница за млади таланти "CampOut", която фондация Сингъл Степ организира. То бе селектиран за участие в направление сценични изкуства, като бе част от филм на режисьор Росица Траянова и оператор Ани-Яна Ивановска.

Повече за него може да прочете тук.


Пламен е тридесет и вторият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.