fbpx

GenerationArt: Филип Гюров

GenerationArt: Христиан Бакалов
14.04.2022
GenerationArt: Силвия Маринова
20.04.2022

Представяме ви Филип Гюров: Писател

Филип Гюров е все още непопулярно лице за масовата публика, но съвсем скоро на бял свят ще излезе първата му книга, която е одобрена за издаване от едно от нашите големи български издателства в страната.

Учил е политология в Англия и Швеция, като има магистър по “Социални политики и управление”. Силно се интересува се от дерастеж - социално, икономическо и политическо движение, което има за цел да подобри качеството на живот и е основано на екологични, природозащитни и анти-консуматорски идеи.

През 2021 година участва в дигиталния акселератор за млади таланти Digital Indie Lab, като по време на работилницата създаде проект за инстаграмски фотографски блог, който ще разказва любовни истории на ЛГТБК+ теми. Историите са вдъхновени от истински такива и ще бъдат показвани в няколко постове с по 5 снимки. Всяка снимка ще има кратък текст, който ще описва мислите на главния персонаж.

Част от материалите на Филип може да прочетете тук.


Филип е двадесет и деветият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.