fbpx

GenerationArt: Нура Ал Кадри

Обучение на тема “Професионални критерии и насоки за подкрепа на младежи с различна сексуална ориентация и полова идентичност” в град Перник
14.06.2022
“Отворена близост – Животът на ЛГБТК+ общността в Украйна (2017-)“ от Лана Яновска.
20.06.2022

Представяме ви Нура Ал Кадри: Продуцент

Нура Ал Кадри е млад продуцент от българо-сирийски произход и креативен директор на Hot Potato. От 3 години активно работи с български нововъзникващи режисьори за реализация на идеите им. Започва дейност 3 дни преди първия COVID локдаун, което не я отказва.

За това време прави три наративни късометражни филма, два музикални клипа, една реклама. В момента е в преподготовка с три нови късометражни филма за следващите три месеца, връща се от Фестивала в Кан с колектива си (Ангел Радев, Роман Песаров и Елена Тончева), готви презентации за Фестивала “In the Palace”, NOWNESS, и Maremetraggio в Триест.

Постоянно в движение и между кандидатствания, на снимачната площадка или в репетиции, Нура рядко намира време за себе си.

Можете да разгледате работите ѝ на сайта на хот потейто, както и на инстаграм профила.


Нура Ал Кадри е тридесет и петият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.