fbpx

Събитията ни по време на LGBT Community Fest София

Моята история: Мария (Видео)
12.12.2018
Моята история: Кирил
18.12.2018

Представихме "Значи ще си говорим на Вие" и Dance Mashup

Като част от ежегодния LGBT Community Fest Sofia ние и нашите доброволци представихме три събития. На 13-ти декември 2018 представихме пиесата “Значи ще си говорим на Вие” на Андре Сарк, публикувана в България от Black Flamingo Publishing. Според Анри Лепин от списание “Рю дьо театр” пиесата е прилична на бойно поле. Тя ни въвежда във взривоопасната зона на самотата и живота, на смъртта и изоставянето. Но дали двамата герои са истински живи същества или само оживели призраци? Актьорите, които се включиха в четенето в Червената къща за култура и дебат бяха Александър Хаджиангелов и Кателина Кънчева.

Вечерта продължи с Танго вечер с Нели и Борис. Поканихме публиката да потанцува танго – един красив и романтичен танц, в чиято сърцевина е заложена концепцията за разликата между ролите на мъжа и жената и връзката между тях. Как може да се разчупи този стереотип и можем ли да научим от философията на тангото нещо ново за джендър ролите?

На 15-ти декември 2018 предложихме един Dance Mashup. Събрахме трима млади танцьора - Лина, Калоян и Нели - с три съвсем различни танца - съвременен танц, dancehall и аржентинско танго. Поканихме участниците да изследват как движението и танца ни свързват отвъд конкретните стъпки. Идеята ни беше всеки намери нещо ценно и в най-простото движение и то да стане част от него.