fbpx

Безплатен конфиденциален орален тест за ХИВ вкъщи

Сингъл Степ на Капана Фест 2018
28.09.2018
10 силно препоръчителни филма от 2010 насам
03.10.2018

Безплатен конфиденциален орален тест за ХИВ вкъщи

Ние от Сингъл Степ вярваме, че съдбата на ЛГБТИ общността е в ръцете на самата ни общност и какво ще е нашето бъдеще зависи предимно от нас. Така е и по отношение на нашето здраве. Нашата общност на гей мъже и другите мъже, които правят секс с мъже („МСМ“), независимо дали определят себе си като бисексуални или хетеросексуални, е най-засегнатата от ХИВ епидемията. За да се справим с ХИВ епидемията, която е силно концентрирана сред МСМ, трябва всички да положим усилия за регулярно тестване в общността и насърчаване на безопасните сексуални практики.

За това днес фондация Сингъл Степ, заедно с партньорите ни Grindr for Equality, Национална пациентска организация и Sexwell и с финансовата подкрепа на Gilead и GSK, поставяме началото на мащабната ни инициатива #endHIVbg, от общността ни за общността ни. Предлагаме възможност на МСМ да си направят напълно безплатен и конфиденциален тест за ХИВ вкъщи, без да се налага посещение в здравен център или среща с някого. Използваме теста OraQuick®, единственият домашен орален тест за ХИВ, одобрен от американската Food and Drug Administration. Тестът се прави със слюнка, така че няма нужда от взимане на кръв. Резултатите от теста се получават след 20 мин, конфиденциално, в комфорта на дома. Поръчайте си напълно безплатно и конфиденциално тест за ХИВ вкъщи тук!

С инициативата ни #endHIVbg продължаваме мисията ни да предлагаме цялостни, конкретни услуги за нашата общност, не на кампанийна основа, а в търсене на устойчиви решения за проблемите на общността ни.

Знай статуса си!

#endHIVbg