fbpx

Моята история: Емет Патерсън (Видео)

GenerationArt: Мария Суфиева
19.06.2019
БНР: Преди да пуснем при нас любовта
06.08.2019

"Моята история" с Емет Патерсън

Роден и израснал във Вашингтон, Пенсилвания - консервативен район близо до Питсбърг - Емет не намира подкрепа докато търси своята идентичност. След сблъсъка си с дискриминация, първо като куиър жена, а по-късно като транс мъж, Емет се посвещава на това да информира и поддържа своята общност. По време на последната си година в гимназията, Емет получава национално признание като Ученик застъпник на годината за 2011 на GLSEN за това, че създава първия GSA в югоизточна Пенсилвания (Gender and Sexuality Alliance - училищен клуб за хора с различна сексуална ориентация и полова идентичност). Емет завършва Американския университет в столицата Вашингтон, специалност Науки за пола и сексуалността и обществено здраве, с фокус върху достъпа до здравеопазване за ЛГБТИ хора.

Днес, Емет е активен застъпник за здравни и човешки права на транс хората, работи в сферата на информираността за ХИВ и беше ключова част от нашия пилотен проект #endHIVbg.

Можете да видите неговата докосваща и смела лична история по-долу.

Емет използва множествено число за партньора си, тъй като това са били предпочитаните от тях местоимения. Понякога, транс или небинарните хора предпочитат местоименията те, тях, техни.