fbpx

Моята история: Кирил

Събитията ни по време на LGBT Community Fest София
13.12.2018
Интервю с Анна, Десислава и Константин за TimeHeroes
29.12.2018

"Моята история", Кирил

Здравейте, казвам се Кирил и съм като всеки човек, имам свои интереси, свои преживявания и любими неща, а също харесвам и момчета. И както може би се досещате моята история е свързана с моето осъзнаване, приемане и оцеляване като самия себе си.

Историята ми започва в началото на 9 –ти клас , когато пред очите ми се появи конкретния индивид – момчето, което ми помогна да разбера онази част от себе си, която искаше да има повече от приятелство с него. Разбира се, в началото не разбрах нищо, всичко се разкри на по-късен етап и чак до днес – в 12-ти клас, не е минало ден, в който да не мисля за него. Аз не споделих на никого едва до края на 10-ти клас, когато се случи „драмата”: бях разкрит от самия него в училище. Сега сигурно си казвате „Колко ужасно!”, но всъщност беше прекрасно. Да, със сигурност не ми бяха приятни обидните подмятания от всички, но те бяха нищо в сравнение с чувството на свобода, което може да се усети след разкриването.

Разбира се, пред всички аз останах в ролята на „кретена”, който се е занимавал с момче, което няма подобна сексуална ориентация. Прочие аз бях този, който се представи така. Вероятно се досещате, че тогава се проявяваше гордостта ми, но въпреки цялата омраза от страна на класа ми и училището, „летях” от щастие. По отношение родителите ми всичко е в тайна, защото не съм способен да гледам хората, които ме обичат – да страдат за мен поради каквато и да е причина. В моя случай родителите не са от хората, които биха приели всеки един аспект от мен. Тогава бях доста объркан, имаше моменти, когато си задавах странни въпроси, които дори не искам да споменавам . В крайна сметка аз разбрах нещо изключително важно, че всеки човек е перфектен такъв, какъвто е и никога не трябва да се страхуваме от промяната.

Разбира се, без съвет няма как, затова моят съвет към всеки, който тепърва се осъзнава е да не си губи времето с прекалено много въпроси, да гледа напред и да не губи вярата в себе си. Надявам се онези, които са сами и имат нужда от разбиране да знаят, че всеки момент може да се появи някой или нещо, което да ги вдъхнови да се борят независимо от мнението на неприятелите и да ги бута напред.

Това е личната история на Кирил, написана и изпратена ни от него.