Мила Роберт – посланик на GenerationArt

Над 80% от ЛГБТИ ученици чуват хомофобски обиди в училище
08.03.2020
Сексуалното здраве и ХИВ в контекста на пандемия от COVID-19
15.03.2020

Мила Роберт - посланик на GenerationArt

Създадохме #GenerationArt, за да дадем пространство, възможност и сцена на млади таланти да покажат своето изкуство. Вярваме в това, че в България има много талантливи артисти, които чакат изкуството им да бъде видяно. Изкуство, изпълнено с енергия, позитивизъм, свежест и най-вече талант.


Когато решихме, че трябва да намерим посланици на идеята ни, започнахме да мислим, кой артист в днешно време е креативен, свободен и свеж. Веднага щом изредихме тези прилагателни, в главите ни изникна едно име: Мила Роберт.


Тя е бунтар, тя е иноватор, тя е артист... тя е истински талант. Като човек, който може да твори в различни области на изкуството, тя бе идеалния избор. Свързахме се с нея и тя моментално прие.


Благодарим на нея и целия й екип, че повярваха в идеята и че застанаха зад нея. Нейното послание към теб може да чуеш във видеото отдолу.

Ако и ти си артист, който търси своята сцена, не се колебай. Това е отворена покана за теб, без краен срок. Без значение от коя точка на България си, пиши ни на с кратко описание на жанра, в който твориш и какво е твоето послание чрез изкуството; изпрати ни няколко от най-добрите си работи.


GenerationArt е твоето място, използвай го и бъди себе си.

Видеото е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на този текст се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че той отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.