fbpx

Международният ден на лесбийките (26 април) е повод да отбележим приноса на жените от ЛГБТИ+ общността.

VentureOut навърши 4 години
24.04.2023
Жива ЛГБТИ+ библиотека за участници от 12 държави се проведе в The Steps
12.05.2023

Международният ден на лесбийките (26 април) е повод да отбележим приноса на жените от ЛГБТИ+ общността.

По този повод мрежата за ЛГБТ+ професионалисти, студенти и работодатели mygwork.com обяви резултатите от своето международно проучване относно преживяванията на ЛГБТИ+ жените и небинарните професионалисти на работното място. Резултатите показват, че се запазват високите нива на дискриминация на работното място към ЛГБТИ+ жените и небинарните хора. Поне 7 от 10 души са се сблъсквали с дискриминация на работното място, като този процент е още по-висок при маргинализираните общности и по-малките етнически групи.

Въпреки че много компании по света работят усилено за създаването на безопасно и приобщаващо работно място, проучването показва, че всички професионални сектори срещат трудности в постигането среда без дискриминация. Организациите трябва да работят по-усилено за изкореняване на микроагресията, дискриминацията, хомофобията, трансфобията и бифобията на работното място, както и за осигуряване на адекватна подкрепа.

Фондация Сингъл Степ застава зад всички лесбийки, бисексуални, транс и куиър жени в борбата им да бъдат себе си на работа, сред семейството и приятелите си и в обществото. Затова обръщаме внимание на различни начини ефективно да подкрепяме куиър жените около нас:

  • като научим повече за техните ежедневни трудности и предизвикателства
  • като уважаваме идентичността им и използваме приобщаващ език
  • като създаваме безопасна и солидарна социална среда за споделяне на чувства и преживявания
  • като подкрепяме образователни и доброволчески каузи
  • като говорим открито срещу дискриминацията и предразсъдъците на работното място, в училище и в социалния ни кръг
“Ако чакам някой друг да утвърди съществуването ми, това означава, че предавам себе си.” – Занеле Мухоли
Всички ние имаме възможността да помогнем за създаването на една солидарна и подкрепяща общност, за да могат жените от ЛГБТИ+ общността да се чувстват овластени и уверени в себе си – понякога и само една стъпка от наша страна може да доведе до промяна!