fbpx

GenerationArt: Лиана Георги

GenerationArt: Пламен Кънев
30.04.2022
Стартира проучването за качество на живот на транс и небинарни хора в България
09.05.2022

Представяме ви Лиана Георги: Изпълнител

Спомняте си онова смело момиче, което застана срещу полицаите преди няколко месеца в Турция и само за един миг се превърна в символ на надежда – за жените в Турция, за ЛГБТ общността и за хората, несъгласни с авторитарния режим в страната изобщо.

Днес ще ви разкажем малко повече за това момиче. Името й е Лиана Георги.

Докато хората понякога сравняват гласа й с Адел, Лиана Георги обича да изследва различни жанрове, като винаги се връща към закачливите мелодии в поп жанра.

Лияна Георги учи джаз една година в университета Бахчешехир в Истанбул. Сега тя изпълнява свои собствени поп песни, които винаги се основават на реални преживявания и затова често изследват ЛГБТИ+ връзки.

Тя е отворен активист за ЛГБТК-общност. Въпреки че тя не чувства нужда да поставя етикети самата, песните, които пише, са винаги преживявания от реалния живот и изследвайте лесбийските връзки.

Повече за нея може да прочетете в официалния й уебсайт.

Лиана е тридесет и третият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.