Първият лицензиран ЛГБТИ онлайн чат в България

Акселераторът на Reach for Change Bulgaria – Промяната
септември 25, 2017
Отворено писмо относно репресирани ЛГБТ хора в Азербайджан
септември 30, 2017

Първият лицензиран ЛГБТИ онлайн чат в България стартира нa 23 октомври

Горди сме да обявим, че на 23 октомври 2017, „Сингъл Степ“ стартира първия национален, лицензиран и обслужван от професионалисти онлайн чат за ЛГБТИ (гей, лесбийки, бисексуални, транс и интерсекс) младежи, техните родители, приятели и съмишленици. Това е резултат от дълги месеци на адаптиране на успешни практики от водещи международни ЛГБТИ организации, подсигуряване на устойчиво дългосрочно финансиране, създаване на правилни партньорства и обучаване на екип от професионалисти, за да можем да предоставим един жизненоважен ресурс за нашата общност.

„Сингъл Степ“ е единствената ЛГБТИ организация в България, която е лицензирана да предоставя социални услуги за младежи и подрастващи от Държавната агенция за закрила на детето, както и от Агенцията за социално подпомагане. Екипът ни от обучени професионалисти е ръководен от Анна Жукивская – образован във Великобритания психолог, със значителен практически опит в работата с младежи и техните семейства.

Онлайн чатът ще работи всеки ден от 20:00 до 23:00 и ще предоставя безплатна и конфиденциална подкрепа, както и специализирана информация и ресурси за ЛГБТИ младежи, техните семейства, приятели и съмишленици.

След стартирането на чата, продължаваме с приоритетите от нашата мисия да осигуряваме цялостен набор от ресурси, чрез които да подпомогнем нашата до голяма степен „невидима“ общност в България. Общностният център на „Сингъл Степ“ ще отвори врати до няколко месеца. Той ще предоставя жизненоважна психологическа, правна и медицинска помощ, групи за взаимопомощ, както и безопасно пространство за ЛГБТИ младежи за срещи, събития и т.н.

Искрено благодарим на всички наши български и международни партньори и съмишленици, които ни помагат от самото начало да реализираме нашите инициативи.