fbpx

Кристиян Върбановски е следващият победител от първото издание на Digital Indie Lab

Проектът „С.У.П.Е.Р.“ – част от големите победители в първото издание на Digital Indie Lab
03.11.2021
Политиците смятат темата ЛГБТ за твърде токсична. Николета Габровска пред Свободна Европа
04.11.2021

Кристиян Върбановски е следващият победител от първото издание на Digital Indie Lab, който искаме да ви представим.

Той се включи в първия акселератор със силната мотивация да докаже, че всяка крачка има своята стойност. Именно затова, неговият проект „Обувки с шарени връзки“ представлява видео интервюта, в които интервюиращият и гостът ще излязат от зоната си на комфорт и няма да бъдат ситуирани в студио, а ще обсъждат важните теми, докато се разхождат из града.

За своя проект Кристиян разказва:

„Знаете ли, че докато човек ходи повече кръв достига до мозъка му? Също така всяка взета крачка има своята стойност. Гледали сме хиляди интервюта, където интервюираните си седят удобно в някакво кресло или на прекрасен кожен стол в стая с климатик. Но, за да ги извадим от зоната им на комфорт, ще се наложи да им отнемем малко от тези екстри… И да ги хвърлим директно там, където се връщат назад в спомените си. „Обувки с шарени връзки“ ще ги заведe на най-важните за тях места и ще ги провокира да споделят всеки детайл. Проектът е онлайн видео формат, който цели да достигне широка аудитория от предимно млади хора и да им разкаже за проблемите на обществото, като дава примери с хора, които те вече познават."

Той впечатли нашите ментори и гост-лектори и спечели стипендия, с която да стартита своя проект.

Ако искаш и ти да бъдеш на негово място, включи се във второто издание на Digital Inide Lab и спечели 2000 лв. Прочети повече тук


Digital Indie Lab e акселератор за млади, будни и мотивирани хора с опит в създаването на дигитално съдържание в каквато и да е форма. Акселераторът включва уъркшопи, индивидуални и групови работни срещи, упражнения с менторите - Гена Трайкова, Мария Атанасова, Борал Шен, Николай Йорданов и още много други гост-лектори в продължение на пет дни. Digital Indie Lab е подкрепена от Google.org Impact Challenge on Safety.