fbpx

Сингъл Степ на Капана Фест 2018

Доброволците ни спечелиха наградата “Сила на Духа” на TimeHeroes
27.09.2018
Безплатен конфиденциален орален тест за ХИВ вкъщи
29.09.2018

Чрез фотография, живопис и поезия, изложбата Come Together ни кара да си отговорим на въпроса “Как съм същия като?”

В проекта са включени тематиките общност, принадлежност, съзряване, увличане, самота, близост, суета и други, за да послужат като огледало на автентичното преживяване, което се случва независимо от полова идентичност или сексуална ориентация.

Творбите са не само на автори от българската ЛГБТ общност, но и такива на цисджендър и хетеросексуални артисти. Както на утвърдени лица на сцената на българското съвременно изкуство, така и на тепърва стартиращи.

Асен Тасев пресъздава интимния опит чрез живопис. Филмовата фотография на Ася Попова наблюдава специфичната естетика на ежедневието. Абстрактните творби на Ивайло Минков ни връщат в началото (ни) чрез идеята за дома и неговите смисли, а Дина Стоев разглежда първите чувства като негово продължение. Отскоро представени пред света, картините на Мила Роберт предлагат на зрителя колоритния й поглед върху процесите на личността. Ясен Згуровски, от своя страна ни изненадва, провокира и разсмива с помощта на psychedelic pop и queer art. Не на последно място, поезията на Никола Ненков, Полина Славчева, Надежда Костадинова и Нели Станева допълват посланията на изложбата и разкриват нови аспекти на състоянието на единицата в цялото и цялото спрямо единиците.

Пловдив, в частност Капана е едно от по-приятелски настроените места към ЛГБТ хората в България. Затова сме щастливи, че именно там и като част от Капана Фест, имахме възможността да осъществим първата си обща изложба на български автори. По време на Kapana Fest Есен '18 Come together беше представена в Bar CRAFT Kapana, Пловдив.