Сингъл Степ представя наръчник за обучението на специалисти по психично здраве за работата им с ЛГБТИ хора.

Безплатно тестване за сексуално предавани инфекции
16.05.2022
Обучение на тема “Професионални критерии и насоки за подкрепа на младежи с различна сексуална ориентация и полова идентичност” в град Плевен
23.05.2022

Фондация Сингъл Степ има удоволствието да представи безплатното ръководство "Innovative Approaches to Training Mental Health Service Providers for The Quality Support of LGBTQI+ People". Наръчникът е част от проекта CommonPoint по програма Еразъм+ и е предназначен за обучението на специалисти по психично здраве, като цели да подобри познанията и уменията им в работата с ЛГБТИ хора.

CommonPoint цели да осигури иновативни и лесно достъпни обучителни ресурси за специалисти в областта на психичното здраве. Проектът се осъществява в партньорство с европейските организации Háttér Társaság (Унгария), Prague Pride (Чехия), LORI (Хърватия) и Single Step (България).

Досега, като част от проекта CommonPoint, фондация Сингъл Степ се включи в написването на ръководството, в онлайн тестване на инструментите за обучение на специалисти в психичното здраве и работата им с ЛГБТИ клиенти, както и в последващото обучение на живо в Унгария през 2021.

Сингъл Степ също така участва в представянето и на поредица от образователни видеа, създадени в колаборация с другите европейски организации от проекта. Видеата ще са част от e-learning платформа на пет езика, която ще предостави безплатен достъп на специалистите до създадените ресурси и ще бъде стартирана през лятото на 2022.