fbpx

Моята история: доброволецът II

“Сингъл Степ” в подкрепа на ParaKids
28.12.2017
Започна онлайн гласуването за Промяната
18.01.2018

Колко е важно всеки да се чувства приет

Занимавам се с доброволстване повече от 12 години. Стига да попадна на кауза, която да намирам за значима и смислена и да вярвам, че има с какво да допринеса, с удоволствие се включвам. Така стана и присъединяването ми към екипа от доброволци за онлайн подкрепа към „Сингъл Степ“. Аз самата не попадам формално в ЛГБТИ общността, но пък доста съм си мислила по темите, свързани с идентичността, къде принадлежа, как се разпознавам и припознавам още от тийнейджър. Завършвам магистратура по психология и продължавам да намирам темите около това кои сме ние, какво е важно за нас, така че да живеем по-пълноценен и автентичен живот, за много вълнуващи.

Да съм доброволец на онлайн линията за подкрепа е едновременно предизвикателно и удволетворяващо. „Срещите”, с хората които се свързват с нас, продължават да ме уверяват колко е важно всеки, без значение от това как се идентифицира и по какви критерии, да се чувства приет, ценен и свободен да бъде, да се свързва със себе си и с другите. Да намира подкрепа.

Освен хората, обичам природата, малките нещица наоколо, милите жестове, книгите (включително и детските с прелестни илюстрации и простички истини), филмите, видеата от типа на TedTalks и смислените разговори. Често се чувствам благодарна. И ценя, че съм се родила човек :) Едни от човешките си страни, които ценя особено, са чувствителността ми и способноста да преживявам, било то и да не е непременно от радостния спектър. Обичам да намирам неща, които да ме развълнуват по един или друг начин.

Такa се сещам и за един може би провокативен за някои късометражен филм „Първият”, който изследва някои доста съкровени и интимни теми за човека. Вярвам, че всеки би могъл да се замисли над нещо за себе си без значение дали ЛГБТИ е нещо, което му е близко или не. Намирам филмът за човешки, искрен и докосващ, макар и на моменти оставящ те объркан или със свит стомах. Добре илюстриращ изследването, търсенето, пробването, чуденето, желанието за свързване. Оставящ повече въпроси, емоции и храна за размисъл, от колкото оценки и правилни решения. Също така за мен лично е прелестно заснет и празник за окото, добро използване на цветове и контрасти за доразвиване на историята и предаване на емоционалната атмосфера. Музиката също много добре допълва сцените. Пожелавам ви да ви докосне по смислен за вас начин.

Й.

Доброволците на "Сингъл Степ" работят на онлайн чата за подкрепа всеки ден от 20:00 до 23:00 часа.