fbpx

GenerationArt: Християна Йорданова

Безплатно тестване за сексуално предавани инфекции в месеца на Прайд
10.06.2021
Step Forward MURAL ART OPEN CALL
23.06.2021

Представяме ви Християна Йорданова: Художник

Християна е млад артист, в началото на своя творчески път. В етапа на средното си образование е участвала в множество конкурси в различни жанрове,от които е и изобразителното изкуство,освен литературата и презентациите:

31-вия Национален конкурс-викторина "По стъпките на четата на Таньо войвода"-поощрение за рисунка 2016

Общински конкурс за рисунка "Никулден"-второ място

Международен конкурс "Florin Vasilescu",раздел рисунка 3-то място

Общински конкурс за постер "Свободата не предава тези които се борят за нея"-1во място

Училищен конкурс за лого "Аз не съм за продан"-1во място

По времето на последната си година в училище има релизиран стенопис на тема "Европа е за всички,като част от проектът за училище посланник на ЕП в нашето училище"

За себе си Християна споделя:

Това са някои от участията ми в етапа на средното ми образование.Уви нестихващата любов и нуждата от изразяване с годините все повече и повече се засилва,което доведе до това да запиша висше свързано с изкуство.Влюбена в самият град Велико Търново кандидатствах и ме приеха,отначало не с това което исках(графичният дизайн),а с педагогика ,но добре че стана така. Благодарение на това изучавайки педагогиката на обучението по изобразително изкусво, имах възможността да творя в различни насоки:Рисуване,Живопис,Скулптура,Стенопис,Графичен дизайн и Графика.С графиката се преоткрих и към средата на първи семестър участвах в годишната студентска изложба със своя графика.В краят на семестърът участвах и спечелих една от трите равностойни награди за рисунка в студентският конкурс за постижения в областта на рисунката и графиката.


Християна е седемнайстият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.