fbpx

Група за подкрепа на хора, живеещи с ХИВ

Enhancv се присъедини към VentureOUT
03.04.2019
CampOUT – GDPR условия
12.04.2019

Сингъл Степ стартира психотерапевтична група за подкрепа на хора, живеещи с ХИВ

Като част от инициативата ни #endHIVbg, в началото на май 2019 стартираме психотерапевтична група за подкрепа на хора, живеещи с ХИВ. Целта на групата е подпомагане и адаптиране към живот с хронично заболяването каквото е ХИВ и произтичащите от това процеси. Работата в групата ще бъде насочена в две посоки – към основните въпроси, свързани с придържането към терапията и адаптиране в реалност, налагаща множество промени в ежедневния ритъм на човека, и от друга страна, срещата с всичките чувства вследствие на възникналата ситуация. Това предполага един дълъг процес, придружен със създаване на подходяща среда, контекст, в който ХИВ позитивният човек да може да говори за това, което е трудно и болезнено, да задава своите въпроси, да изследва себе си и своите чувста, за да намери алтернативи за справяне със състоянието и ситуацията му на живот. Създаването на едно такова защитено пространство отваря възможността за подкрепа, адекватна адаптация и справяне с всички чувства, произтичащи от новата реалност, в която попада – страх за бъдещето, усещане на обреченост, вина, тъга, бремето на стигмата, страх от смъртта и други, след получаване на диагнозата.

Групата ще бъде водена от групов психотерапевт с богат опит в работата с ХИВ – Теодора Милотинова, свързала значителна част от професионалния си път с живота на хората, живеещи с ХИВ у нас. Тя започва работа като терапевт в сектора за лечение на ХИВ в София през 2009 и продължава до този момент в извънболничната и терапевтична практика.

Ако живееш с ХИВ, независимо дали си получил диагнозата скоро или не, и желаеш да участваш в групата в София, довери ни се и се свържи с нас на телефон 0886 74 65 60 или мейл . Както винаги, тук сме за да помогнем.