fbpx

GenerationArt: Гергана Каратотева

Полина Паунова е част от гост-лекторите, които ще бъдат част от Digital Indie Lab 2.0
17.11.2021
Красимира Хаджииванова – част от гост-лекторите във второто издание на Digital Indie Lab
18.11.2021

Представяме ви Гергана Каратотева : Художник

Гергана или накратко Гери е художник от малка. Започва да ходи на уроци по рисуване, като creative outlet, още от 5 годишна. Към настоящия момент учи в НГПИ "Свети Лука" (ака. Приложното) със специалност Детски играчки. През 2018 години участва в конкурс за рисунка на тема "Птиците в изкуството" към изложба "Птиците в изкуството и цар Фердинанд I", на Музея за история на София и печели второ място (със своята илюстрация "Гарванова Секта").

За себе си тя споделя:

От малка обожавам да разказвам истории и да рисувам. За жалост не съм особено добър разказвач, комуникацията не ми е най-силната страна, но една илюстрация може да предаде историята която се опитвам да разкажа без думи.

Гери бе част от 5-дневната артистична работилница за млади таланти CampOUT през 2019 година с профил "визуални изкуства".


Ана-Мария е двадесет и вторият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.