fbpx

GenerationArt: Gabriella Red

The Steps – Мястото, което среща хората с различни идеи
28.10.2022
Закриване на изложбата “Приемопомирение” и представяне на общ групов колаж на общността
31.10.2022

Представяме ви Габриела Ред: писателка и поетеса

Като част от GenerationArt, днес представяме на публиката Габриела Ред – писателка и поетеса. Попитахме Габриела няколко въпроса за човека, който седи зад този псевдоним.

Разкажи ни малко за себе си.

В интернет се подвизавам като Габриела Ред и не искам никой да знае кой стои зад този псевдоним или поне не засега. Създадох този образ, благодарение на много важен човек за мен. На 27 години съм и живея в Пловдив.

Как реши да се занимаваш с писане?

Преди малко повече от две години се зароди тази идея и за няколко дни се превърна в реалност. С поезия и творчество като цяло се занимавам от много време, просто до преди тези две години нямах смелостта да я покажа на хората.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновението ми се крие зад името на една жена, а именно тази, която ме подкрепи и насърчи в това начинание. Поезията не е единственото, което пиша. Написах роман, базиран на действителни случки от моят живот, който обаче никой не се нае да финансира и издаде, жалко но факт. Трудно се приемат автори, които не са сложени в рамката "нормални".

С какви трудности се сблъскваш в ежедневието си?

Ежедневно се сблъсквам с отричането на "различните", с тяхното отхвърляне и ругатни. Тъжно е, че съдим според това кой пол харесваш, а не що за човек си. Знаете ли, в ежедневието си аз съм като всички... Ходя на работа, върша я с удоволствие, грижа се за близките си и се забавлявам тогава, когато имам нужда от това, но ако моите колеги знаят коя всъщност съм аз, съм убедена,че ще гледат на мен с други очи. В бъдеще искам романът,който е в две части да бъде изцяло завършен и светът на да може да се докосне до него или поне тази част от света, за който е предназначен.

Габриела Ред споделя с публиката любимите си творби, както и първия си опит в издаването на романа.

Можете да я последвате във Фейсбук и в Инстаграм.


Габриела Ред е тридесет и деветият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.