fbpx

GenerationArt: Виктор Антонов

Моята история: Д.Н.
14.09.2020
Екипът на Сингъл Степ за хомофобските прояви в Пловдив
02.10.2020

Представяме ви Виктор: артист

Той е осмият участник, който Сингъл Степ избра да участва в #GenerationArt.

Продължаваме да представяме нови лица в #GenerationArt , като този път казваме "Здравей!" на Виктор, чиято история звучи така:

Името ми е Виктор Антонов, на 23 години. Аз съм работил като художник, илюстратор, костюмограф и сценограф. След като завърших дизайн на детски играчки в НГПИ се впуснах да изследвам различни части от света на изкуството. Участвах в "Театъра на Сетивата София", като костюмограф и сценограф. Оттам до голяма степен се разви в мен вдъхновението към илюстрация и сценография. В последствие продължих образованието си в НХА, което ме научи на много неща, но най-вече-какъв допир и връзка с изкуството НЕ желая да имам.

Изключително много вдъхновение черпя от митологията и окултизма, като и двете са безкраен източник на енергията ми да не спирам да рисувам. Похватите в творбите ми се обогатиха след като имах страхотната възможност да участвам във "Фестивалът на Светлините" в Берлин, където имах честта да прожектират моите пани прожекции на някои от най-известните сгради като: БерлинерДом, сградата "Шпаркасе", сградата на градския съвет "Щиглиц". Продължих правейки исторически илюстрации за горнооряховския исторически музей участващ в проект на ЕС, за културно развитие, като в последствие бяха анимирани и изложени като перманентен експонат.

Имайки предвид, че се занимавам в няколко сфери на изкуството, вдъхновението ми идва и от различни такива. За сценография винаги съм се възхищавал на Адолф Аппия. Някои от любимите ми художници са Гигер и Ешер. Но със сигурност трябва да се спомене, че съм черпил и много вдъхновение от Пратчет и Ловкрафт и създалото се около творбите им арт течение.

В крайна сметка реших да стана независим, да преследвам мечтите си и да творя точно така както искам. Така както аз виждам изкуството.

Може да разгледате неговото изкуство в профилите му във Facebook и Instagram


Виктор е осмият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.