GenerationArt: Васил Василев

“Заличено момче” в медиите
20.01.2020
Променяме телефонната ни линия за подкрепа
12.02.2020

Представяме ви Васил Василев: художник

Той е петият участник, който Сингъл Степ избра да участва в #GenerationArt.

Васил рисува откакто се помни. Едни от най-ранните му детски спомени са с четката в ръка. Споделя, че вдъхновение намира в абсолютно всичко около себе си, дори и в най-неочакваните неща. Понякога емоцията, понякога ароматът на парфюма на някой случаен минувач, понякога песен. Друг път нечия усмивка.


За изкуството си казва, че му дава свобода. Свобода да изрази себе си и вътрешния си свят, което пък от своя страна му дава вътрешен мир. Дава му емоция. Споделя, че често намира решения на житейските си проблеми в рисуването.

Чрез изкуството си, Васил изразява различни неща. Най-често определени чувства и емоции, които са го завладели напълно и докато не ги излее на платното, не може да заспи. Много от картините му са създадени, за да носят определена емоция, определено настроение на него и останалите хора.


Може да видите нещата му в профила му в инстаграм - VasilArt. Разгледайте ги, защото изкуството му не оставя никого равнодушен.


Васил е петият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.