GenerationArt: Свилен Георгиев

VentureOUT – GDPR условия
13.03.2019
Enhancv се присъедини към VentureOUT
03.04.2019

Представяме ви Свилен Георгиев, на 17 години от град Силистра.

Той е първият участник, когото "Сингъл Степ" избра да участва в #GenerationArt.

Свилен се занимава с гримове и боди арт от две години, като иска да превърне своето хоби и в професия. Освен това той успява да се справи и с трудната задача да бъде председател на ученическия съвет и клуба по английски речи и дебати в своето училище.

В бъдеще Свилен иска да учи Makeup for Media and Performance в Англия и да покаже на хората в България, че гримът е изкуство и че няма нищо лошо в това и момчетата да носят грим и да творят.

Черпя вдъхновение отвсякъде! Филми, сериали, други гримьори, а също и околната среда. Всяко нещо би могло да бъде превърнато в изкуство!


Свилен започва да се занимава първоначално само с body paint, като се преобразява в различни герои. В началото не използва червило, нито допълнителни декорации. В един момент осъзнава, че по този начин сам си слага граница и бе не би трябвало да се притеснява какво мислят хората. От този момент нататък той започва да експериментира като смесва ‘’нормалния‘‘ грим с body art, facepaint и sfx.

Еднаквостта в костюмите около Хелоуин е друга причина, която го подтиква да създава различното и неочакваното в света на гримовете.

201901203299589501272739542
201901263870849631418080714

Свилен споделя, че в момента има голямо желание да се запознае с хората които стоят зад трансформациите на звездите от шоуто ,,Като две капки вода‘‘ - да види как протича подготовката преди всеки епизод, да получи вдъхновение и съвети.

Свилен използва Инстаграм и Фейсбук, като скоро обмисля и публикуването на видеа в Youtube. Може да го последвате във Фейсбук и Инстаграм, а ние ви гарантираме, че ще останете впечатлени от таланта му!


Свилен е първият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!