fbpx

GenerationArt: Мария Суфиева

“Назови ме с твоето име” – представяне на книгата и прожекция на филма
18.06.2019
Моята история: Емет Патерсън (Видео)
31.07.2019

Представяме ви Мария Суфиева, художник и илюстратор

Тя е третият участник, който Сингъл Степ избра да участва в #GenerationArt.

12

Мария Суфиева започва да рисува още в гимназията, но както тя сама казва “рисунките ми не бяха много добри и изобщо не мислех, че имам талант в рисуването”…Е! Ние със сигурност не мислим така. Няколко години по-късно, в университета, тя случайно открива Adobe Illustrator и започва да рисува дигитални илюстрации. Техниката и самият процес на създаване на дигитални рисунки повишава нейния интерес и тя решава да продължи да рисува, вместо да учи Икономика.

07

Последните две години в университета учи Журналистика и масови комуникации. След завършването си започва да работи в рекламна агенция като дизайнер, но доста бързо осъзнва, че това не е за нея.

В момента се концентрира върху илюстрации и развитието на профилите си в инстаграм - TheSadFork и BreadWithNothing, но не само! Занимава се също така и с татуировки в хендпоук техниката.

01
02

Мария е фен на анимационните филми от 90те, които повлияват на творчеството ѝ, но освен от тях, тя се вдъхновява от други илюстратори и художници, както и всичко, което се случва в живота ѝ и по улиците. Много обича да експериментира с ярки цветове и да създава нови цветови комбинации.

Това, което я прави артиста, който е днес, е фактът, че наистина обича нещата, които прави и никоя друга дейност не ѝ доставя толкова голямо удоволствие.


Мария е третият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!