fbpx

GenerationArt: Мадлен Василева

Моята история: Тони, транс мъж (Видео)
11.10.2020
Фондация Сингъл Степ и CineLibri представят филма на Франсоа Озон „Лято `85“
21.10.2020

Представяме ви Мадлен: танцьор

Тя е деветият участник, който Сингъл Степ избра да участва в #GenerationArt.

Казвам се Мадлен, на 18 години, От Велико Търново. Уча графичен дизайн и фотография и обичам да творя и създавам.

1. Защо реши да се занимаваш с танци?

От дете мечтата ми е да мога да летя и до ден днешен това е една от най-големите. Не беше решение, танците винаги са си били част от мен. За сега са и най-близката форма на летене. Танцувайки, се чувствам всякаш сбъдвам всичките си мечти. Също така, са и тясно свързани и с актьорското майсторство-още една моя страст и мечта.

2. Какво те вдъхновява?

Има нещо магично в това да усещаш как въздуха преминава през теб и танцува по кожата ти, докато се движиш. Вдъхновяват ме много неща, дори на пръв поглед, може би, незначителни. Слънчевите дни, дъждовните дни,изгревите, които виждам сутрин, отивайки на училище. Вдъхновяват ме усмивките на важните хора в моя живот, особено, когато знам, че съм допринесла за това те да се усмихнат. Вдъхновяват ме ароматите на сезоните ( всеки си има специфичен) и още много неща.

3. Какво искаш да покажеш на хората с танца си? Какво предаваш чрез него?

Танцът разказва история и е някак егоистично да си я пазиш само за себе си, когато имаш възможността да я разкажеш. Танцувам, защото ме окрилява. Искам да покажа, че всеки може да танцува, просто всеки усеща тази магия на вятъра и въздуха по различен начин. Не е нужно да си гъвкав, за да създадеш нещо чрез тялото си, което да те усмихне, в някои случаи може и да те разплаче. Не харесвам състезателния характер в танците. И това "на всяка цена" Ако дадено движение е просто заучено-поставено в рамка, дори ограничено и то не ти носи никаква емоция и си празен отвътре, тогава защо танцуваш изобщо? Това се отнася за всяко едно изкуство като цяло, ако не ти носи никаква емоция, по-добре не го прави.

Идеята е, предавайки и споделяйки емоцията си с публиката, тя да съпреживее историята с теб.

4. Къде можем да видим нещата, които правиш?

За сега главно в Instagram , като сега подготвям и нещо за YouTube, в малко по-различна посока от танците.


Мадлен е деветият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.