GenerationArt: Кая Колишка

Кампанията “#endHIVbg: Общностите носят промяната” в медиите
01.12.2019
Фондация Сингъл Степ – част от “Common point”
10.12.2019

Представяме ви Кая Колишка: художник

Тя е четвъртият участник, който Сингъл Степ избра да участва в #GenerationArt.

image00011

Завършила реклама, но изучавала и рисуване, преди година и половина Кая започва да показва илюстрациите си и способностите си за инстаграм филтриране. Главните виновници са нейните приятели, на които, както тя казва “им дойде до гуша” постоянно да им изпраща новите си картинки и да ги пита дали им харесват. Решава, че за всички е по-добре просто да ги показва на света, както правят другите хора: чрез социални мрежи и визитни картички. И така, след година и половина тя вече рисува картинки, тефтери, брошки, гердани и всичко, което има някаква повърхност. Даже салфетници.

Processed with RNI Films. Preset ‘Agfa RSX II’

Най-голямото вдъхновение на Кая са децата, което е и причината за нейната най-нова мечта - да създаде детска книжка.

Може да видите нещата ѝ в профила ѝ в инстаграм - kayartichki. Разгледайте изкуството ѝ и не пропускайте да я последвате, защото сме сигурни, че тепърва ще ни изненада и очарова!

Created with RNI Films app. Preset ‘Agfa RSX II v.2’
Created with RNI Films app. Preset ‘Kodak E 100G’

Кая е четвъртият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!


От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.