GenerationArt: Ива Тодорова

Костадин Кръстев – Коко – част от CampOUT
07.05.2019
Иван Гинчев и Антония Йорданова – ментори, част от CampOut
15.05.2019

Представяме ви Ива Тодорова, на 18 години от град София.

Тя е вторият участник, който Сингъл Степ избра да участва в #GenerationArt.

Ива е на 18 години от град София. Учи архитектура и се занимава с музика от 5 годишна, а свири на китара от вече 7 години. Твърди че макар и различни, и двете са част от нея и не би могла да избере с кое иска да се занимава повече.

Обичам да пея и да съм на сцена. Има нещо магично в това да видиш колко хора те слушат.


Ива усилено работи върху мечтите си. Тя е дете, израснало в семейство, което почита класиката, ренесанса и джаза. Семейство, което е избрало да покрие всичките стени на апартамента с повече картини, от колкото тези стени биха могли да поберат, казва тя. Баща ѝ е аниматор и художник, носител на множество награди за анимация.

Самата тя, обаче, няма много свободно време, потънала между архитектурата и пеенето. Определя се като домошар, за разлика от сестра си – търсач на преживявания, които служат за нейно основно вдъхновение за писането на текстовете на общите им песни.

Говорейки за IVA, няма как да пропуснем другата част от дуото, а именно нейната сестра Елена. Тя отговаря за текстовете на песните и за доброто настроение, казва сестра ѝ. Елена е по-голямата от двете сестри, с 6 години. Израснали са заедно, но не били близки преди участието на Ива в Гласът на България. Именно музиката е това, което ги е сближило и макар че Елена живее в Барселона, успяват да постигат успехи и да се справят с натоварения график с участия.

Не знам какъв стил е нашата музика, но сигурно и Пол Синяк не е знаел, че е неоимпресионист!


Ние също не знаем какъв точно е техният стил, но знаем, че ни харесва! Поради това, ще оставим определянето на вас. Можете да чуете музиката им в YouTube

0-02-05-986c4f071b076aa5812805ff5a09448c30516165360b43410381a2aa39f3aba8_full

Ива е вторият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!