“Заличено момче” от Герард Конли с национално турне

Иван Димов за “Лицата на града”
08.09.2019
Заповядайте на “CampOUT: идентичност и персона”
04.10.2019

“Заличено момче” от Гарард Конли с национално турне

След световния успех на книгата през 2016 година и множеството награди две години по-късно за филмовата адаптация, романът “Заличено момче” от Герард Конли вече е в България. Авторът идва специално в страната, за да представи историята си на българските читатели в 4 различни града. София, Варна, Бургас и Пловдив ще бъдат домакини на литературното събитие през октомври, което ще бъде представяно навсякъде от Иван Димов, основател на Сингъл Степ.

Първата среща с автора ще бъде в София на 06 октомври, от 20:00 часа, в кино Люмиер Лидл. Събитието ще се проведе като част от международния литературен и кино фестивал Синелибри. Билети може да закупите от тук.

Ден по-късно, на 07 октомври, наред да се срещнат с автора и да се запознаят с неговата история, са жителите на морската ни столица. Варна ще ни посрещне в своя Фестивален и Конгресен Център, от 19:00 часа. Подробности за самото събитие и място да задавате своите въпроси може да откриете тук.

Следващата спирка от националното турне на “Заличено момче” е Бургас. Там жителите на морския град ще могат да се запознаят с автора и да закупят книгата на 8 октомври, от 18:30 часа, в Експозиционен център Флора. Подробна информация ще откриете в специално създаденото Facebook събитие.

И накрая, финалът на националната ни обиколка идва в Европейската ни столица на културата, а именно - Пловдив. Жителите на града ще мога да гледат филма и да се докоснат до историята от първо лице на 9 октомври, от 18:30 часа, в кино ЛЪКИ - Дом на киното.

Филмът по романа “Заличено момче” има повече от 8 награди и над 41 номинации, а самият Герард Конли е публикуван в “Ню Йорк Таймс”, сп. “Таймс”, сп. “Вирджиния Куотърли Ривю” и много други.

Всяка една от срещите ще бъде допълнена от специална прожекция на филмовата адаптация, а по време на събитията ще имате възможност да задавате своите въпроси към автора и да закупите свое копие от книгата с автограф от него.

Очакваме ви!

Визитата на Гарард Конли се осъществява с помощта на Посолство на САЩ в София.