fbpx

GenerationArt: Габриела Илиева

С епизод пет от втори сезон на нашия подкаст празнуваме деня на любовта
14.02.2021
Сираци отнети от приемен трансджендър родител в Русия
05.03.2021

Представяме ви Богомил: Фотограф

Габриела Илиева е на 20 години, родена е в Плевен. Учи „Фотография“ в Нов български университет и втора специалност „Журналистика“. Развива се професионално като фотограф и паралелно с това преподава английски език на деца, което й носи голямо удовлетворение. Има многобройни участия в изложби и е оценена подобаващо на престижни фотографски форуми, сред които е изложбата „CampOUT: идентичност и персона”, ONE Gallery – София (2019). Нейни работи са публикувани в списание „Виж“ и в книгата „Когато навън е навътре. Дневниците на една изолация“ от ИК „Жанет 45“ (2020), участва и в изложба през юли 2020 в галерия Credo Bonum – София. Одобрена е за участие в международния форум за документална фотография „Canon Student Development Programme“ 2020 с последващо публикуване в книгата „Encourage” от Visa Pour L’Image, Италия.

Била е лектор на Фестивала на студентското изкуство, проведен в Нов български университет с подкрепата на Национален фонд „Култура“ (2020). През май месец тази година е финалист в документалния фотографски конкурс „BG Press Photo“ 2021 – в категория „Социална фотография“, а през юни отново стига до финала на конкурса за художествена фотография и илюстрация “Hahnemühle FineArt Printing Contest”. Участва в подготовката на групова изложба, която се очаква да бъде одобрена за подкрепа от Национален фонд „Култура“. В момента е стажант в голяма компания и е фокусирана върху маркетинг, комуникации и медии.

За себе си тя споделя:

Живея в малък град, в който възможностите са много ограничени особено щом става въпрос за изкуство. Смятам, че съм човек с голям потенциал, до момента съм самоука, но това по никакъв начин не ме спира да разширявам хоризонтите си, когато имам тази възможност.

Габриела бе част от 5 - дневната работилница за млади артисти през 2019 година - CampOut.


Габриела е четиринадесетият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.