Безплатно тестване за три сексуално предавани инфекции

Иван Димов в 120 минути по БТВ
23.11.2018
Иван Димов – гост в предаването “100% будни“ по БНТ
30.11.2018

Безплатно изследване за три сексуално предавани инфекции

Сингъл Степ в партньорство с Националния Център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) ви предлагат безплатни изследвания за три сексуално предавани инфекции до края на календарната година. Инициативата се провежда в рамките на научно изследване, което се ръководи от д-р Ива Филипова при Национална референтна лаборатория „Микози“ и НЦЗПБ. Изследванията са за гонорея (трипер), урогенитална хламидийна инфекция и микоплазмена инфекция.

Това са едни от най-често срещаните инфекции, които в повечето случаи се предават чрез сексуален контакт, но понякога симптомите остават пренебрегнати. И трите заболявания могат да доведат до по-тежки състояния и стерилитет, ако не се лекуват своевременно. В повечето случаи, жените, инфектирани с хламидия и гонорея нямат симптоми, но заболяването се развива и предава на сексуалните им партньори. При мъжете клиничната картина е по-различна и по-често симптомите са налице.

В рамките на проучването, безплатните изследвания се предлагат на мъже и жени на възраст между 15 и 49 години и е особено препоръчнително за сексуално активни хора, които не са правили подобно изследване в близките месеци, а имат нов или различни сексуални партньори.

Изследванията се извършват чрез молекулярни методи (Real Time PCR), които са най-достоверните и най-широко използваните тестове. В приложените файлове можете да откриете повече информация за самата процедура, която е лесна, но е важно да се следва, за да са обективни резултатите.

В приложените файлове по-долу ще намерите инструкции за самостоятелно вземане на клиничен материал, въпросник, който може да попълните вкъщи или на място в НЦЗПБ по време на изследването, както и декларация за информирано съгласие.

Файл 1: Инструкции за самостоятелно вземане на клиничен материал

Файл 2: Въпросник за участие в изследването

Файл 3: Информирано съгласие

Сингъл Степ е част от инициативата European Testing Week.

Ако имате нужда от повече информация, пишете ни на info@singlestep.bg.