Защитете се ефективно срещу грип сега!

Иван Димов за “Не ми се обиждай, но…”
11.10.2019
Търсим добротворци, които да се присъединят към екипа ни!
22.10.2019
grip protection

Защитете се ефективно срещу грип сега!

Грипът (инфлуенца) е инфекциозно заболяване, характерно за предстоящия студен и влажен сезон от годината. То се предава по въздушно-капков път (кихане, кашляне) особено в затворени помещения, както и чрез директен или индиректен контакт със заразени повърхности, ръце и предмети. Всеки един от нас през живота си се е срещал с грипния вирус и прекарвал заболяване, чиято тежест зависи и от индивидуалните съпротивителни сили на организма.

Най-ефикасният метод за предпазване от грип е ваксинирането, особено при лица с имунокомпрометиран статус каквито са хората, живеещи с ХИВ.

Ваксината против грип може значително да намали риска от инфекции, както и да предотврати евентуални усложнения, свързани с грипа. Доказан е ефектът и при високо рисковите групи – малки деца, възрастни хора, пациенти с хронични заболявания и такива с нарушение в имунния статус. В България е препоръчително поставянето на противогрипна ваксина през есента за намаляване на риска от заболяване.

Имаме желание да намалим заболяемостта и да предпазим ХИВ позитивни пациенти от грип и свързаните с него усложнения, поради което предлагаме възможност за БЕЗПЛАТНА ваксинация с актуалната за сезон 2019/2020 година ваксина – INFLUVAC Tetra. Ваксината може да Ви защити срещу четирите грипни щама за предстоящия есенно – зимен сезон. Предлагаме извършването на ваксиниране с INFLUVAC Tetra, както и последващо изследване на Вашия отговор към поставената ваксина. Ваксината се препоръчва при възрастни, деца, включително бременни и кърмещи жени поради своята ефективност и добрия профил на безопасност. Поставя се дълбоко подкожно или мускулно като огранизмът на човек придобива имунитет срещу грипа около 3 – 4 седмици след приложението ѝ. Приканваме Ви да се възползвате от предложението ни, защото актуалната ваксина е най-ефикасната мярка за профилактиката и контрол на това заболяване!

Ако желаете да ви бъде поставена ваксината, ни пишете на като оставите свой номер, за да се свържем с вас.