Защитете се ефективно срещу грип сега!

Заповядайте на „CampOUT: идентичност и персона“
04.10.2019
Търсим добротворци, които да се присъединят към екипа ни!
22.10.2019
grip protection

Защитете се ефективно срещу грип сега!

Грипът (инфлуенца) е инфекциозно заболяване, характерно за предстоящия студен и влажен сезон от годината. То се предава по въздушно-капков път (кихане, кашляне) особено в затворени помещения, както и чрез директен или индиректен контакт със заразени повърхности, ръце и предмети. Всеки един от нас през живота си се е срещал с грипния вирус и прекарвал заболяване, чиято тежест зависи и от индивидуалните съпротивителни сили на организма.

Най-ефикасният метод за предпазване от грип е ваксинирането, особено при лица с имунокомпрометиран статус каквито са хората, живеещи с ХИВ.

Ваксината против грип може значително да намали риска от инфекции, както и да предотврати евентуални усложнения, свързани с грипа. Доказан е ефектът и при високо рисковите групи – малки деца, възрастни хора, пациенти с хронични заболявания и такива с нарушение в имунния статус. В България е препоръчително поставянето на противогрипна ваксина през есента за намаляване на риска от заболяване.

Имаме желание да намалим заболяемостта и да предпазим ХИВ позитивни пациенти от грип и свързаните с него усложнения, поради което предлагаме възможност за БЕЗПЛАТНА ваксинация с актуалната за сезон 2019/2020 година ваксина – INFLUVAC Tetra. Ваксината може да Ви защити срещу четирите грипни щама за предстоящия есенно – зимен сезон. Предлагаме извършването на ваксиниране с INFLUVAC Tetra, както и последващо изследване на Вашия отговор към поставената ваксина. Ваксината се препоръчва при възрастни, деца, включително бременни и кърмещи жени поради своята ефективност и добрия профил на безопасност. Поставя се дълбоко подкожно или мускулно като огранизмът на човек придобива имунитет срещу грипа около 3 – 4 седмици след приложението ѝ. Приканваме Ви да се възползвате от предложението ни, защото актуалната ваксина е най-ефикасната мярка за профилактиката и контрол на това заболяване!

Ако желаете да ви бъде поставена ваксината, ни пишете на endhivbg@singlestep.bg като оставите свой номер, за да се свържем с вас.