Пилотната ни програма #endHIVbg завърши с успех!

Коста Каракашян – част от CampOUT
23.05.2019
Представихме доклада от инициативата #endHIVbg
03.06.2019

Пилотната ни програма #endHIVbg завърши с успех!

Ние от Сингъл Степ вярваме, че съдбата на ЛГБТИ общността е в ръцете на самата ни общност и какво ще е нашето бъдеще зависи предимно от нас. Така е и по отношение на нашето здраве. Нашата общност на гей мъже и другите мъже, които правят секс с мъже („МСМ“), независимо дали определят себе си като бисексуални или хетеросексуални, е най-засегнатата от ХИВ епидемията. За да се справим с ХИВ епидемията, която е силно концентрирана сред МСМ, трябва всички да положим усилия за регулярно тестване в общността и насърчаване на безопасните сексуални практики.

За това фондация Сингъл Степ, заедно с партньорите ни Grindr for Equality, Национална пациентска организация и Sexwell и с финансовата подкрепа на Gilead и GSK, изпълнихме пилотната ни инициатива #endHIVbg, от общността ни за общността ни. 900 МСМ поръчаха напълно безплатен и конфиденциален тест за ХИВ вкъщи, без да се налага посещение в здравен център или среща с някого. Използвахме теста OraQuick®, единственият домашен орален тест за ХИВ, одобрен от американската Food and Drug Administration.

Това бе първата стъпка от инициативата ни #endHIVbg, с която продължаваме мисията ни да предлагаме цялостни, конкретни услуги за нашата общност, не на кампанийна основа, а в търсене на устойчиви решения за проблемите на общността ни.

Тук можеш да прочетеш повече за събитието, на което представихме резултатите от кампанията и анализа на събраните от участниците данни.

Знай статуса си!

#endHIVbg

#endHIVbg е инициатива на фондация Сингъл Степ в партньорство с: