fbpx

Венелин Петков – част от менторите във второто издание на Digital Indie Lab

Георги Карамфилов спечели стипендия за реализирането на свой проект по време на първото издание на Digital Indie Lab
05.11.2021
Полина Паунова е част от гост-лекторите, които ще бъдат част от Digital Indie Lab 2.0
17.11.2021

Венелин Петков е новото попълнение в менторския екип, който ще бъде част от Digital Indie Lab 2.0

Повече за Digital Indie Lab може да откриете тук.

Венелин Петков е български журналист, познат на публиката като водещ на новините в bTV Media Group (2000 – 2014) и директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в същата компания (2014 – 2020).

Известен е и като автор или продуцент на повече от 40 фактологически документални филма под марката bTV Documents. Някои от най-популярните филми, които той продуцира, разглеждат престъпното развитие на българските черноморски курорти, контрабандата на антики и кампанията на българското правителство срещу етническите турци през 80-те години на миналия век.

Документалният филм на Венелин Петков „Пътешествие из Афганистан: Опиум и рози“ получи отличителната награда „Пийбоди“ за върхови постижения в телевизионната журналистика през 2008 г. Вижте тук.

Венелин Петков има магистърска степен по телевизионна журналистика от Университета на Мисури – Колумбия (1998) и магистърска степен по английска филология (англо-американски изследвания) от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (1996).

Започва кариерата си в журналистиката през 1994 г. като репортер на Българската национална телеграфна служба (БТА). Работил е като асоцииран продуцент/писател за CNN International в Атланта между 1997 и 1999 г. Между 1999 и 2000 г. работи като репортер и водещ на сутрешните новини в българската държавна телевизия БНТ-1.

Повече за Digital Indie Lab може да откриете тук.