fbpx

Кандидатствай за второто издание на Digital Indie Lab

Услуги в подкрепа на практикуващите психолози/терапевти
18.10.2021
Решението на КС не спира пътя на транс хората към административна смяна на пола им
27.10.2021

Бъди част от второто издание на акселератора за млади таланти Digital Indie Lab

Фондация Сингъл Степ ви кани на:

Digital Indie Lab 2.0

с подкрепа от Google Impact Challenge

След първото издание на Digital Indie Lab през април 2021, потвърдихме за себе си, че в България има млади хора, които имат какво да кажат по вълнуващите ги социални теми, важно им е да са ангажирани и да имат публичен глас. Отборът от ментори, които събрахме - Гена Трайкова, Николай Йорданов, Мария Атанасова и Борал Шен - създадоха програма, с която в рамките на няколко дни развълнуваха, ентусиазираха, надъхаха и накараха участниците да не спят, за да успеят да подготвят проектите си за финалното презентиране.

Затова решихме да ви поканим да участвате във второто издание на Digital Indie Lab, в което отново търсим теб.

Ако си:

● влогър

● блогър

● подкастър

● млад журналист или създаваш онлайн съдържание за млада и активна аудитория и разпознаваш себе си в това описание, ние от Сингъл Степ, искаме да те поканим в Digital Indie Lab 2.0.: акселератор за млади, будни и мотивирани хора с опит в създаването на дигитално съдържание в каквато и да е форма. Digital Indie Lab е подкрепена от Google.org Impact Challenge on Safety.

Кандидатствай за Digital Indie Lab и можеш за получиш:

● една от три финансови награди в размер на 2000 лв. за твой проект за онлайн съдържание по социални теми като: социално неравенство, човешки права, включително ЛГБТИ, тормоз и насилие, доброволчество, екология, консуматорство, корупция, градска среда, гражданско участие и др.;

● менторство и обучение от експерти;

● представяне на трите избрани проекта по време на официално събитие в The Steps с гости, медии и т.н.

● популяризиране на проекта ти през платформите на Single Step.

Целта ни е да подпомогнем теб и твоята идея, да ти осигурим възможността да учиш от опитни ментори, а накрая – да видим твоя онлайн проект в действие. С помощта на успешни професионалисти в областта на журналистиката, дигиталните технологии и социалните медии можеш да получиш това, от което имаш нужда, за да създадеш или доразвиеш своята онлайн платформа (форматът и каналът са неограничени: влог, блог, подкаст, фотографски блог и т.н.), чрез която да мотивираш други млади хора в България да бъдат активни и социално ангажирани. Всичко това ще се случи в новото ни пространство The Steps, което разполага и с нужната техника, ако е необходимо да тестваш идеята си.

Акселераторът ще включва уъркшопи, индивидуални и групови работни срещи, упражнения с менторите, а накрая най-добрите 3 проекта ще получат финансова подкрепа в размер на 2000 лв. всеки. Менторите Гена Трайкова, Мария Атанасова, Борал Шен, Николай Йорданов и други гост-лектори ще бъдат на разположение, споделяйки опита, историите и методите си на работа в продължение на пет дни. Максималният общ брой участващи проекти е 10, а тримата победителя ще получават финансовата си награда на два транша, след изпълняване на критерии за период от 6 месеца, които те самите са заложили за изпълнението на проекта си. През първите 6 месеца след приключване на Lab-а, победителите ще дават обратна връзка за развитието на проекта по време на месечна среща с менторите и екипа на Сингъл Степ.

По време на събитието ще:

● Те вдъхновим как да бъдеш продуктивен и да търсиш социална промяна;

● Развиеш техническите си способности;

● Научиш повече за storytelling;

● Разбереш как да подбираш източниците си на информация и да различаваш фалшивите нови;

● Се запознаеш с последните трендове в сферата на дигиталното съдържание и онлайн маркетинга;

● Разбереш повече за монетизацията на съдържанието ти;

Ние осигуряваме транспорт, настаняване и храна за избраните кандидати.

КОГА?

Digital Indie Lab ще се проведе от 24.11 до 28.11 (сряда – неделя). Крайният срок за кандидатстване е 10.11.2021.

КЪДЕ?

The Steps, ул. Братя Миладинови 12, София

КАК?

Изискване е участниците да бъдат над 18-годишна възраст. Кандидатурата ти трябва да включва:

● 3-минутно (макс) видео или

● 3-минутно (макс) аудио или

● текст от максимум 500 думи, в които споделяш опита, мотивацията си да участваш и идеята за проект, който искаш да развиеш (тема, онлайн канал, формат, продължителност и т.н.). Сред темите, които ще се зарадваме да видим в бъдещите проекти са: социално неравенство, човешки права, включително ЛГБТИ, тормоза в училище / онлайн, доброволчество, екология, консуматорство, корупция, градска среда, гражданско участие и политика и всичко, което те вълнува. Разкажи ни повече за себе си, какво за теб е социална ангажираност и бъди креативен/а!

19.02.2022

Здравко със своя проект “На площадката” спечели третата стипендия по време на Digital Indie Lab 2.02

Здравко ни пренася "На площадката"...
04.02.2022

Ванина, Борис и подкастът им “Секспертно”спечелиха стипендия по време на Digital Indie Lab 2.0

Ванина и Борис отговарят на всички ваши въпроси свързани със секса в подкаста "Секспертно"
01.02.2022

“При рода на село” е първият от тримата избрани за финансова подкрепа в Digital Idnie Lab 2.0

Антонина Лозанова и "При рода на село" е първият от тримата избрани за финансова подкрепа по време на Digital Idnie Lab 2.0