fbpx

Кандидатствай за второто издание на Digital Indie Lab

Услуги в подкрепа на практикуващите психолози/терапевти
18.10.2021
Психологическа подкрепа в услуга на транс хората в България
30.10.2021

Бъди част от второто издание на акселератора за млади таланти Digital Indie Lab

Фондация Сингъл Степ ви кани на:

Digital Indie Lab 2.0

с подкрепа от Google Impact Challenge

След първото издание на Digital Indie Lab през април 2021, потвърдихме за себе си, че в България има млади хора, които имат какво да кажат по вълнуващите ги социални теми, важно им е да са ангажирани и да имат публичен глас. Отборът от ментори, които събрахме - Гена Трайкова, Николай Йорданов, Мария Атанасова и Борал Шен - създадоха програма, с която в рамките на няколко дни развълнуваха, ентусиазираха, надъхаха и накараха участниците да не спят, за да успеят да подготвят проектите си за финалното презентиране.

Затова решихме да ви поканим да участвате във второто издание на Digital Indie Lab, в което отново търсим теб.

Ако си:

● влогър

● блогър

● подкастър

● млад журналист или създаваш онлайн съдържание за млада и активна аудитория и разпознаваш себе си в това описание, ние от Сингъл Степ, искаме да те поканим в Digital Indie Lab 2.0.: акселератор за млади, будни и мотивирани хора с опит в създаването на дигитално съдържание в каквато и да е форма. Digital Indie Lab е подкрепена от Google.org Impact Challenge on Safety.

Кандидатствай за Digital Indie Lab и можеш за получиш:

● една от три финансови награди в размер на 2000 лв. за твой проект за онлайн съдържание по социални теми като: социално неравенство, човешки права, включително ЛГБТИ, тормоз и насилие, доброволчество, екология, консуматорство, корупция, градска среда, гражданско участие и др.;

● менторство и обучение от експерти;

● представяне на трите избрани проекта по време на официално събитие в The Steps с гости, медии и т.н.

● популяризиране на проекта ти през платформите на Single Step.

Целта ни е да подпомогнем теб и твоята идея, да ти осигурим възможността да учиш от опитни ментори, а накрая – да видим твоя онлайн проект в действие. С помощта на успешни професионалисти в областта на журналистиката, дигиталните технологии и социалните медии можеш да получиш това, от което имаш нужда, за да създадеш или доразвиеш своята онлайн платформа (форматът и каналът са неограничени: влог, блог, подкаст, фотографски блог и т.н.), чрез която да мотивираш други млади хора в България да бъдат активни и социално ангажирани. Всичко това ще се случи в новото ни пространство The Steps, което разполага и с нужната техника, ако е необходимо да тестваш идеята си.

Акселераторът ще включва уъркшопи, индивидуални и групови работни срещи, упражнения с менторите, а накрая най-добрите 3 проекта ще получат финансова подкрепа в размер на 2000 лв. всеки. Менторите Гена Трайкова, Мария Атанасова, Борал Шен, Николай Йорданов и други гост-лектори ще бъдат на разположение, споделяйки опита, историите и методите си на работа в продължение на пет дни. Максималният общ брой участващи проекти е 10, а тримата победителя ще получават финансовата си награда на два транша, след изпълняване на критерии за период от 6 месеца, които те самите са заложили за изпълнението на проекта си. През първите 6 месеца след приключване на Lab-а, победителите ще дават обратна връзка за развитието на проекта по време на месечна среща с менторите и екипа на Сингъл Степ.

По време на събитието ще:

● Те вдъхновим как да бъдеш продуктивен и да търсиш социална промяна;

● Развиеш техническите си способности;

● Научиш повече за storytelling;

● Разбереш как да подбираш източниците си на информация и да различаваш фалшивите нови;

● Се запознаеш с последните трендове в сферата на дигиталното съдържание и онлайн маркетинга;

● Разбереш повече за монетизацията на съдържанието ти;

Ние осигуряваме транспорт, настаняване и храна за избраните кандидати.

КОГА?

Digital Indie Lab ще се проведе от 24.11 до 28.11 (сряда – неделя). Крайният срок за кандидатстване е 10.11.2021.

КЪДЕ?

The Steps, ул. Братя Миладинови 12, София

КАК?

Изискване е участниците да бъдат над 18-годишна възраст. Кандидатурата ти трябва да включва:

● 3-минутно (макс) видео или

● 3-минутно (макс) аудио или

● текст от максимум 500 думи, в които споделяш опита, мотивацията си да участваш и идеята за проект, който искаш да развиеш (тема, онлайн канал, формат, продължителност и т.н.). Сред темите, които ще се зарадваме да видим в бъдещите проекти са: социално неравенство, човешки права, включително ЛГБТИ, тормоза в училище / онлайн, доброволчество, екология, консуматорство, корупция, градска среда, гражданско участие и политика и всичко, което те вълнува. Разкажи ни повече за себе си, какво за теб е социална ангажираност и бъди креативен/а!

19.02.2022

Здравко със своя проект “На площадката” спечели третата стипендия по време на Digital Indie Lab 2.02

Здравко ни пренася "На площадката"...
04.02.2022

Ванина, Борис и подкастът им “Секспертно”спечелиха стипендия по време на Digital Indie Lab 2.0

Ванина и Борис отговарят на всички ваши въпроси свързани със секса в подкаста "Секспертно"
01.02.2022

“При рода на село” е първият от тримата избрани за финансова подкрепа в Digital Idnie Lab 2.0

Антонина Лозанова и "При рода на село" е първият от тримата избрани за финансова подкрепа по време на Digital Idnie Lab 2.0